Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapımlarını üstlenen İhsan Çetinceviz ODÜ’yü ziyaret etti.

01.03.2015

Geçtiğimiz hafta Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile imzalanan protokol neticesinde ODÜ Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapım maliyetlerini üstlenen, ulusal ve uluslararası inşaat sektöründe adını duyurmuş olan Onur İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sahiplerinden işadamı İhsan Çetinceviz, bahsi geçen iki projenin detaylarını görüşmek üzere üniversitemize ziyaret gerçekleştirdi.

5047 m2 kapalı alana sahip olması düşünülen ODÜ Merkezi Kütüphanesi ile 1450 m2 kapalı alana sahip olması düşünülen Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapım maliyetleri için 7 Milyon 500 bin TL ve projenin durumuna göre ek olarak 750 bin TL daha destek sağlamayı taahhüt eden firma sahiplerinden İhsan Çetinceviz ve beraberindeki ekip, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret ettiler.

Yapılan görüşmelerde Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İhsan Çetinceviz ve beraberindeki mimar Zafer Rençber‘e Üniversitenin kurulduğundan bu yana olan gelişimleri, devam eden projeler ve gelecekteki hedefleri ile ilgili bilgi aktardı.  Görüşmenin ardından İhsan Çetinceviz ve beraberindeki ekip ile Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, kampüs içerisinde yapımı düşünülen iki projenin yakın zamanda inşaatına başlanılacak olan alanlarında fiziki inceleme yaptılar. İnceleme sırasında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile İşadamı İhsan Çetinceviz’e Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Genel Sekreter Metin Karakuş ve Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanı Recep Arslan’da eşlik ettiler.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile birlikte kampüs alanındaki diğer projeleri de gezen İhsan Çetinçeviz, Üniversitenin gerek akademik başarıları gerekse Ordu’daki ekonomik kalkınmaya yönelik geliştirdiği projeler ile Ordu halkının takdirini kazandığını söyledi. Üniversitenin kurulmasından bu yana fiziksel gelişim noktasında kat ettiği gelişimler nedeniyle Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a tebriklerini de ileten İhsan Çetinçeviz,  Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi inşaatlarına en kısa zamanda başlanması için harekete geçeceklerini belirterek bu iki projenin maliyetlerini üstlenerek üniversitenin gelişiminde kendilerinin de bir katkıları olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çetinceviz ailesine gösterdikleri destek için teşekkür eden Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise konuşmasında yapılan her desteğin şehri ile bütünleşerek büyümeyi amaç edinen üniversitemiz için çok değerli olduğunu ve örnek teşkil ettiğini vurguladı.

“Üniversite olarak hem akademik hem de fiziksel gelişim sürecinde bugüne kadar önemli mesafeler kat ettik. Özellikle şehri ile ve bu şehrin değerleriyle bütünleşen bir üniversite olma yolunda önemli adımlar attık ve devam eden projelerimizle de büyümeyi sürdürüyoruz. Ortaya konulan her yeni proje bizi hedeflerimize her geçen gün biraz daha yaklaştırıyor. Üniversitemize yapılan her katkı bizim için çok değerli. Bu nokta da çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için son derece önemli olan Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapımlarını üstlenerek örnek bir davranış sergileyen Çetinceviz ailesine, Onur ve İhsan Çetinceviz kardeşlere bu anlamlı destekleri için kendilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyor ve bu projelerin hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”