ODÜ Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğrenci Çalışmalarının Yer Aldığı Karma Sergi, Ziyarete Açıldı.

26.02.2015

Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencilerinin "Kostüm ve Aksesuar Tasarımı" ile "Yaratıcılığın Geliştirilmesi" derslerindeki çalışmalarından oluşan Karma Sergi, yoğun bir katılımla ziyarete açıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara'nın ev sahipliğinde Eğitim Fakültesi binasında gerçekleştirilen serginin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, dekanlar, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, akademisyenler, idari personeller, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Törenin açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara ve Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan kesti.

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nalan Arabacı; yaptığı açılış konuşmasında, okul öncesi eğitimi alanında nitelikli öğretmenler yetiştirmek üzere çıktıkları yolda ikinci yıllarını kutladıklarını belirtti: "Alanında donanımlı ve fark yaratacak öğretmenleri yetiştirebilme gayretinde ilk günkü heyecanımız artarak devam etmektedir. Bu bağlamda geleceğin öğretmenleri, kendi yaratıcılık özelliklerini geliştirebildikleri oranda başarılı olacaklardır. Bugün öğrencilerimizin yaratıcı becerilerini en üst düzeyde gerçekleştirmelerini hedefleyen derslerimizde ortaya çıkan ürünleri sergilemek ve sizlerin beğenisine sunmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir."

Yrd. Doç. Dr. Nalan Arabacı'nın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, etkinlikte yer alan çalışmaların sahipleri olan Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencilerine ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür ederek okul öncesi eğitimi ve öneminden bahsetti:

"Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı zamana kadar geçen yıllarda; zihinsel, bedensel, sosyal-duygusal ve dil gelişimleri büyük ölçüde tamamlanarak, kişilikleri şekillenmektedir. Yaşamın temeli olan okul öncesi dönemde çocukların öğrenme hızı çok yüksektir. Çocuğun beyin gelişiminin yaklaşık % 80’inin okul öncesinde tamamlandığını araştırmalarca kanıtlanmıştır. Erken çocukluk döneminde alınan eğitim ve kazanılan olumlu deneyimlerin, daha sonraki yaşlarda öğrenme yeteneği ve akademik başarı üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlardan itibaren sağlıklı bir ev ve okul ortamında gelişimini sürdürmesi çok büyük önem kazanmaktadır."

Dünyada ve ülkemizde eğitim sistemi içindeki ilk basamağı, okul öncesi dönemin oluşturduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Okul öncesi eğitimin çevresini merak eden ve araştırma eğiliminde olan, öğrenmeye ve düşünmeye odaklanmış çocuğun özelliklerini teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir misyonu üstlendiğini belirtti:

"Çocukların bireysel ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerine uygun eğitim programlarını hazırlayan ve uygulayan, zengin öğrenme ve çevre koşulları yaratan, alanında çalışmaktan zevk alan öğretmenler, çocukların hayatındaki en önemli kişilerden biridir. Bu noktada, çocukların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan nitelikli okul öncesi eğitim kurumlarına ve öğretmenlerine ihtiyaç vardır."

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencilerinin derslerde uygulamalı olarak yaptıkları çalışmaların bir yansıması olan bu karma serginin, gelecek nesil olan çocuklarımızın gelişimlerinde büyük etkiye sahip çok sayıda orijinal fikri bir arada barındırdığına dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi ve Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi öğrencilerinin sınıfta yaptığı çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterisi, izleyenlerce büyük beğeni topladı.

Açılış töreni, çocukların hayal dünyalarına hitap eden ve onların gelişimlerinde olumlu etkiye sahip özgün çalışmaların (kukla, maske, çeşitli kostümler vb.) yer aldığı karma serginin katılımcılar tarafından gezilmesiyle sona erdi.

Sergi, 26 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır.