ODÜ'de "Uluslararası Heykel Sempozyumları" Çalıştayı Düzenlendi.

25.02.2015

ODÜ'de, Kurumsal Gelişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngür'ün konuşmacı olarak katıldığı "Uluslararası Heykel Sempozyumları" çalıştayı düzenlendi.

ODÜ Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şermin TAĞ KALAFATOĞLU'nun ev sahipliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi dersliğinde gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngür bu çalıştayda; 2011 yılında Belize'de katıldığı 1. Belize Uluslararası Taş Heykel Sempozyumundaki "Dalgalar ve Küçük Kayık" çalışması, 2013 yılında Fransa Normandiya'da katıldığı Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'ndaki "Yol" adlı çalışması, 2014 yılında Avustralya'da katıldığı 2. Adelaide Taş Heykel Sempozyumundaki "Anahtar" adlı çalışması ve 2014 yılında Hindistan'da katıldığı 2. Gwalior Uluslararası Heykel Sempozyumundaki "Zümrüt-ü Anka Uçsuz Bucaksız Gökyüzünde Uçuyor" adlı heykel çalışmaları ve sempozyumlar hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Zöngür, ayrıca; Belize, Fransa, Avustralya ve Hindistan'da katıldığı sempozyumlardan görsel bir ziyafet gerçekleştirerek farklı ülkelerdeki sanat tarihi (Maya kalıntılarının bulunduğu mağaralardan Le Mont Saint-Michel adacığındaki tapınaklara kadar) hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sempozyumun düzenlendiği ülkelerden izlenimlerin paylaşıldığı "Uluslararası Heykel Sempozyumları" çalıştayı; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz'ın Yrd. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngür'e teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.