Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın İl Protokolüyle Yaptığı Görüşmelere Katıldı.

06.02.2015

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki çalışmaları yerinde incelemek için Ordu'ya geldi.

Mart ayında açılması planlanan Or-Gi Havalimanında incelemelerde bulunan Bakan Elvan'ı; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili İhsan ŞENER, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref ÇAKMAK, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Caner TAYFUR, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri karşıladı.

Türkiye'de birinci, dünyada üçüncü olan Ordu-Giresun Havaalanında çalışmaların Mart ayı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini, seferlerin bu yılın ilk yarısında başlayacağını, 3 bin metrelik pisti olan havalimanının 300 milyon TL'ye tamamlanacağını belirten Bakan ELVAN; Havalanında yapmış olduğu incelemenin ardından Ordu Valiliğinde ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığında il protokol üyeleriyle toplantılar düzenleyerek Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan brifing aldı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın da bulunduğu toplantılarda Bakan Lütfi Elvan, Bakanlık olarak Ordu'ya desteklerini sürdüreceklerini belirterek yapılan ulaşım yatırımlarıyla, Ordu'nun 50 yıllık geleceğinin garanti altına alınacağını, Ordu çevre yolu çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, bu kapsamda Üniversite'nin genişlemesinin ve büyümesinin önündeki ulaşım engellerinin kalkacağını ve tüm Ordu'nun şehir içi, şehir dışı ulaşımda daha üst düzey yollara kavuşacağını dile getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Ordu'ya gelmesinden ve Ordu'ya yapılan yatırımlardan memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Bakan Elvan'la yaptığı görüşmesinde Ordu Üniversitesi'nin gün geçtikçe geliştiğini, Ordu'daki ulaşım sorunlarının çözülmesiyle birlikte gelişmeye ve nitelikli öğrenci sayısını artırmaya devam edeceklerini belirtti. Öğrenci ve akademisyenlerin Üniversite'nin merkez kampüsüne ve ilçelerdeki meslek yüksekokullara rahat bir biçimde ulaşmasının motivasyonu da yüksek tutacağını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, kentin yaşam kalitesinin ve gelişmişlik düzeyinin artmasında ulaşım fonksiyonunun önemli bir rol oynadığını, şehre farklı bir kimlik ve estetik kazandırdığını dile getirerek bugüne kadar bakanlık bünyesinde ve ortak paydaşlarla yapımına devam eden çalışmaların sonuçlanmasıyla Ordu ilinde arzulanan ölçüde ulaşım meselesinin çözüleceğini ifade etti.