Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Haberin Sesi" Programına Canlı Yayında Bağlanarak ODÜ'nün Gelişimini Anlattı.

06.02.2015

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Samsun'un yerel kanalı Haberaks Tv'de canlı yayınlanan "Haberin Sesi" adlı programa telefonla bağlanarak, Sunucu Burcu Gündüz'ün sorularını yanıtladı.

Haber, ekonomi ve aktüel ağırlıklı günün gelişen olaylarını ve Karadeniz Bölgesi'nin gündemini ekrana taşıyan "Haberin Sesi" adlı programda Ordu Üniversitesi'nin gelişimini anlatan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, öncelikle kampüs alanında inşaatı yeni başlamış olan Diş Hekimliği Fakültesi Binası üzerine gelen soruları cevapladı.

Dünya standartlarında bir Diş Hekimliği Fakültesi'nin Ordu Üniversitesi'ne kazandırılacağını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, modern mimari yapısıyla ve oluşturulacak teknolojik imkanlarıyla tüm Karadeniz Bölgesi'ne hitap edeceğini, 2017 yılı başlangıcında bitirilerek ağız ve diş sağlığında bölge halkına önemli bir hizmet sunulacağını ifade etti. Şuanki Diş Hekimliği Fakültesi'nin 2014 yılı istatistiklerine bakıldığında 49.356 hastaya 171.931 tedavi işleminin gerçekleştiğini ve yapılan bu işlemlerden elde edilen 3.419.746,71 TL gelirin 171.163,58 TL'sinin Üniversitemize bilimsel araştırma payı olarak aktarıldığını ifade eden  Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, 2012 yılında açılmış olan mevcut durumdaki fakültenin ağız ve diş sağlığı hizmetinde önemli bir noktada olduğunu belirterek gün geçtikçe hasta sayısının arttığına ve civar illerden de tedavi için gelen çok sayıda kişinin olduğuna dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, ayrıca kampüs alanında inşaatı devam eden Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Ziraat Fakültesi inşaatının da şuanda önemli bir aşamada olduğunu, bu binaların 2015 sonunda bitirilerek faaliyete geçeceğini belirterek Ordu Üniversitesi'nin fiziki anlamda hedeflerinin üstünde bir aşama kaydettiğini dile getirdi.

"Öğrenciler Neden Ordu Üniversitesi'ni tercih etmeli?" sorusunu yönelten Sunucu Burcu Gündüz'e bu sorunun birçok yanıtının olduğunu belirterek sosyal, kültürel imkanlardan akademik kadronun genç ve dinamik oluşuna, modern bir kampüs alanından imzalanan uluslararası akademik işbirliklerine kadar birçok özelliğinin bulunduğunu ve bu özellikleriyle öğrencilerin tercihi noktasında %98'lik doluluk oranı sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, bu manada bölgenin kalkınmadaki bir lokomotifi olduğuna dikkat çekerek telefon bağlantısını sonlandırdı.