Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın Yeni Yıl Kutlama Mesajı

31.12.2014

Ordu Üniversitesi ailesi olarak acı ve tatlı hatıralarıyla bir yılı daha geride bırakıyor olmanın hüznü; aynı heyecan ve birliktelik duygusuyla umut ve beklentileri barındıran yeni bir yıla giriyor olmanın sevincini yaşamaktayız.

"Her başlangıç, yeni bir hedefe yolculuktur." sözümüzden hareketle ufku ve hayalleri geniş, çağdaş bilgiyi sentezlemiş, araştırma kabiliyeti yüksek, girişimci, donanımlı, vizyon sahibi bireyleri topluma kazandırma hedefiyle çıktığımız yolda, hedeflerimizi ve kalite standardımızı her zaman en yükseğe çıkartarak geldiğimiz şu günlerde, Üniversitemiz; kısa zamanda hızla büyüyen ve gelişen üniversiteler arasındaki yerini almış ve her geçen yıl köklerini daha da sağlamlaştırarak bilim ve düşünce merkezi olma yolunda attığı dev adımlarla kalitesini artırmıştır. Bu bakımdan 2015 yılı başlangıcında, kurulduğumuz ilk günden itibaren ortaya koyduğumuz esaslı duruş ve müstakim eğitim anlayışımızdan taviz vermeyerek, aydınlık dolu yarınlara emin adımlarla ilerlemiş olmanın tatlı yorgunluğu ve mutluluğunu hissetmekteyiz. Üniversitemizin hayat boyu öğrenmeyi ve öğretmeyi seçmiş her bir ferdinin katkısı, gelecek yıllarda gerçekleştirilecek olan başarılı projelerin teminatıdır. Bu verimli çalışma ortamından aldığımız güç ve cesaret ise her zaman yolumuzu aydınlatacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeni yılın ülkemiz ve tüm insanlığa barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini ve komşu ülkelerdeki sıkıntılı günlerin bir an evvel son bulmasını temenni ediyor; gücümüze güç katan tüm akademik ve idari personelimizin, Üniversitemizi her alanda başarı ile temsil eden tüm öğrencilerimizin ve desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz Ordulu hemşehrilerimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ

Ordu Üniversitesi Rektörü