Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Mehmet Akif ERSOY'un 78. Ölüm Yıldönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı.

27.12.2014

İstiklal aşkıyla tutuşan; vatan sevgisini, bağımsızlık mücadelesini ve milli bilinci en güzel şekilde yansıtan İstiklal Marşı'nı Türk milletine armağan eden; Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde yaşamış, çok yönlü ve erdemli kişiliğiyle gönüllerde taht kuran; eşsiz vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 78. yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Türk Milletinin en hazin imtihanlarından biri olan Milli Mücadelenin manevi ayağını oluşturan, fikir ve edebiyat alanının en güçlü kalemlerinden Mehmet Akif ERSOY, kaleme almış olduğu eserlerinden "İstiklal Marşı"nın yanı sıra, bir kılavuz niteliğindeki "Safahat" ile de genç kuşaklarımıza rehber olmuş ve rehber olmaya da devam edecektir.

Etkili hitabeti, haksızlıklara karşı dik duruşu, sözleri ve yaşamı arasındaki tutarlığı, dürüstlüğü, mütevaziliği ile tanınan Mehmet Akif ERSOY'u ölümünün 78. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükran duygularıyla yad ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ruhu Şad Olsun.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ