ODÜ'de Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi İlgiyle İzlendi.

24.12.2014

Ülkemizin genç yeteneklerinin uluslararası standartlarda eğitim almalarını sağlayarak Müzik ve Sahne Sanatları alanında ulusal ve uluslararası düzeyde sanatçı yetiştirmeyi amaç edinen Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği konserlerine bir yenisini daha ekledi. ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin Klasik Türk Müziği Sazlar Topluluğu, gerçekleştirdikleri Tasavvuf Müziği Konseri ile dinleyenleri mest etti.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER'in ev sahipliğinde gerçekleşen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, akademisyenler ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“SEGAH” makamından eserler ile programına başlayan Klasik Türk Müziği Sazlar Topluluğu, sırasıyla Neyzen Yusuf Paşa’dan alınma “Segah Peşrevi”, Eşrefzade Rumi’den alınma “Ey Allah’ım Beni Senden Ayırma”, Yunus Emre’den alınma “Canım Kurban Olsun Senin Yoluna” adlı eserleri ile anonim eserler olan “Serveri Ser Bülendimiz” ve “Tende Canım Canda Cananım” adlı eserleri seslendirerek dinleyenlerden büyük alkış topladı.

Programa “HÜSEYNİ” makamından eserler ile devam eden Klasik Türk Müziği Sazlar Topluluğu, Tanbur Taksimi’ni Murat ŞENGÜLER’in yaptığı Yunus Emre’den alınma “Severim Ben Seni Candan İçeri” adlı eseri ile tüm salona duygu dolu anlar yaşattı.  Klasik Türk Müziği Sazlar Topluluğu, Keman Taksimini Berkan SAYAR’ın yaptığı “Rast” Makamında ”Ey Aşıkı Dildade” ve “Erler Demine Destur Alalım” eser ve Kanun Taksimini Ensar USTA ve Ney Taksimini Şevki DEMİR’in yaptığı “HİCAZ” Makamında Yunus Emre’den alınma “Göçtü Kervan” adlı eserleri de başarıyla seslendirildi.

Ud’da Levent ÖZSOY, Rebab’ta Emirhan SOYTÜRK, Kanun’da Ensar USTA, Keman’da Berkan SARIYAR, Ney’de Şevki DEMİR, Çello’da Çağberk ÖZATA, Tanbur'da Murat ŞENGÜLER, Arbane’de Ercan DURMUŞ ve Bendir’de Mihraç Yıldırım DÖNMEZ’in olduğu Klasik Türk Müziği Sazlar Topluluğu’nun Hasan SAYAR’ın solistliğinde gerçekleştirdiği Tasavvuf Müziği Konseri’nde Semazen Abdülkadir YILDIZ ise semazen gösterisiyle tüm salonu adeta büyüledi.

İzleyenlerin büyük ilgi gösterdiği konserin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Klasik Türk Müziği Sazlar Topluluğu üyelerini başarılı performansları dolayısı ile tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. ^