ODÜ Bay-Bayan Voleybol ve Hentbol Takımlarımızdan Çifte Başarı

23.12.2014

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’na bağlı ÜNİLİG tarafından organize edilen üniversiteler arası 2.lig voleybol ile 2. Lig Hentbol Grup Şampiyonaları’nda Ordu Üniversitesi sporcuları büyük bir başarı elde ederek Üniversitemizi gururlandırdılar.

16 Aralık 2014 Salı Günü Antalya Kaya Belek Spor Salonu’nda düzenlenen 2.lig voleybol şampiyonasında, 8 üniversitenin bayan ve erkek takımlarının katılımıyla başlayan müsabakalar sonucunda Ordu Üniversitesi bayan ve erkek voleybol takımları gruplarındaki tüm maçları kazanarak namağlup ünvanı ile 2. Lig’den 1. Lige yükselmeye hak kazandılar.

5 gün süren 2. lig voleybol müsabakalarında Tunceli Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Batman Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile karşılaşan Ordu Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı, 4 üniversiteyi de 3-0’lık net skorlarla mağlup ederek finale yükseldi. Final maçında grup ikincisi İnönü Üniversitesi ile karşı karşıya gelen Bayan Voleybol Takımımız 3-0’lık skorla galip gelerek grup şampiyonluğunu ilan etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Batman Üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesi ile grup maçlarını oynayan Ordu Üniversitesi Erkek Voleybol Takımımız da, Bayan Voleybol Takımımız da olduğu gibi tüm maçları 3-0‘lık net skorlar ile kazanarak büyük bir başarıya imza attı.  Erkek Voleybol Takımımız final müsabakasında ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Voleybol Takımı’nı 3-0 mağlup ederek 2. Lig voleybol grup şampiyonluğu kupasını kaldırdı.

09-13 Aralık 2014 tarihleri arasında oynanan ÜNİLİG Hentbol 2. Lig Grup Şampiyonalarında ise ODÜ Bayan Hentbol Takımımız Üniversitemizi başarıyla temsil ederek şampiyonluk kupasını kaldırdı. Ordu Üniversitesi Bayan Hentbol Takımımız, 2. lig grup müsabakalarında Pamukkale Üniversitesi ile 26-26 berabere kalırken Adnan Menderes Üniversitesi’ni 28-22 skorla, Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni 29-22’lik skorla, Osmangazi Üniversitesi’ni 21-20’lik skorla ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'ni ise 39-12‘lik skorla yenerek grup şampiyonluğunu ilan etti. Fair play çerçevesinde oynanan ve oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda ODÜ Bayan Hentbol Takımımız aldığı skorlarla 2. ligden 1. lige yükselmeye hak kazandı. Hentbol erkekler grup şampiyonasında ODÜ Hentbol Erkek Takımımız ise müsabakaların sonucunda 4. sırada yer aldı.