ODÜ'de Dil ve Edebiyat Konuşmaları kapsamında “Shakespeare Hala Çağdaşımız mı?” Sorusuna Yanıt Arandı.

03.12.2014

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yabancı Diller Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından Dil ve Edebiyat Konuşmaları kapsamında “Shakespeare Hala Çağdaşımız mı?" konferansı düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Shakespeare Uzmanı Prof. Dr. Cemile Günseli İŞÇİ’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Jan  Kott ve Nurullah Ataç’ın çalışmalarından örnekler sunan Prof. Dr. Cemile Günseli İŞÇİ, Shakespeare’in Fırtına, Othello ve Hamlet adlı oyunları üzerinden okumalar yaparak yazarın nasıl güncel kalabildiği hakkında bilgiler ortaya koydu. Shakespeare oyunlarında yer alan "Türk" sözcüğünün üzerinde durarak tarihsel birer belge niteliğinde olan edebi eserlerin Batılı kaynaklarında ‘Türklük’ imgesinin yüzyıllardır var olduğunun altı çizen Prof. Dr. Cemile Günseli İŞÇİ, eserlerin bazı Türkçe çevirilerindeki sıkıntıları, orijinal metinler ve çeviri metinleri kıyaslayarak dinleyicilere sundu.

Dil ve Edebiyat Konuşmaları kapsamında “Shakespeare Hala Çağdaşımız mı?” sorusuna cevap aranılan ve soru-cevap şeklinde gerçekleşen konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN’ın Prof. Dr. Cemile Günseli İŞÇİ’ye teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.