Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, ODÜ'deki Gelişmeleri Değerlendirmek Adına Birim Ziyaretlerini Sürdürüyor.

25.11.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, belirli aralıklarla gerçekleştirdiği birim ziyaretleri kapsamında Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Eğitim Fakültesi’ni ziyaret etti.

İlk olarak akademisyenlerle ardından idari personellerle görüşmelerini yapan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Prof. Dr.  Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN ve Genel Sekreter Metin KARAKUŞ eşlik ettiler.

Yeni kurulması planlanan bölümler, hedeflenen öğrenci sayısı, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantılarda Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, 2011 yılından 2014’e kadar lisans ve lisansüstü düzeydeki toplam öğrenci sayısı, mezun sayısı, akademik ve idari personel sayısındaki artış, BAP’tan ve dışarıdan desteklenen projelerdeki gelişmeler hakkında fakülte dekanlarından bilgi aldı.

Fakülte dekanlarının sunumlar eşliğinde fakültelerindeki son 4 yıllık gelişmeleri anlattığı toplantılarda, fakültelerin güçlü ve zayıf yanları, 2015 yılı hedefleri de görüşülerek, akademisyenler; istek, öneri ve memnuniyetlerini dile getirme fırsatı buldular.

Gerçekleştirdiği birim ziyaretlerinde fakültelerin 2011’den 2014’e kadar geçen süre zarfındaki gelişim durumunu inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, kurumsal yapısını inşa etmeyi tüm hızıyla sürdüren Ordu Üniversitesi’nin belirlenen amaç ve hedefler noktasında nerede olduğunu görmek adına birimlere ziyaretler düzenlediğini belirterek şunları ifade etti:

“Yol haritamızı gözden geçirmek ve gelinen noktada önümüze yeni hedefler koyarak yapılanmamızı sürdürmek için birim ziyaretlerimizi gerçekleştirmekte, geçmişten bugüne yaptığımız artış oranlarını dikkate alarak bir sonraki senelerde çıtayı daha yükseğe çekip kaliteli ve nitelikli bir büyüme planı oluşturmaktayız. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde yeni nesilleri eğitmek amacıyla ihtiyaç duyulan teknik donanımdan akademik ihtiyaçlara; insan gücünden sosyal ve kültürel unsurlara kadar birçok konunun görüşülmesi, Ordu Üniversitesi’ni diğer üniversiteler arasında seçkin bir kurum haline getirme çabamızın bir yansımasıdır. Yol aldığımız gelişim çizgimizde doğru bir kararlılıkla hızla ilerlemenin ve geldiğimiz noktada dev adımlar atmış olmanın haklı kıvancını yaşamaktayız. Bu bakımdan gelişime katkı sağlayan, amaç ve hedeflerin belirlemesine ve geleceği inşa etmemize yardımcı olan tüm akademisyen ve idari personelimize teşekkürlerimi iletiyorum.”