ODÜ "Bölümler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası"na Start Verildi.

21.11.2014

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl birincisi düzenlenen "Bölümler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası"nın ilk karşılaşması gerçekleştirildi.

Üniversitemizdeki fakülte ve meslek yüksekokullarındaki öğrenciler arasında sosyal bağı kuvvetlendirmek ve öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen halı saha futbol turnuvasının açılış karşılaşmasına Vali Yardımcısı Halil KARBUZ, Çamaş İlçe Kaymakamı Hacı Hasan GÖKPINAR, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ceyhan TARAKÇIOĞLU, Üniversitemiz daire başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemiz kampüsünde bulunan Halı Sahada, ODÜ Ziraat Fakültesi öğrencilerinden oluşan "Ziraat Elit Takımı" ile Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan "Tansiyon Takımı"nın müsabakasıyla başlayan Futbol Turnuvası'nın açılış karşılaşmasını Fifa kokartlı eski hakem Ali AYDIN yönetti. Öğrencilerin yoğun tezahüratlarıyla gerçekleşen ve Vali Yardımcısı Halil KARBUZ'un başlangıç vuruşunu yaptığı futbol karşılaşması, 25'er dakikalık 2 devre halinde oynanarak Ziraat Elit takımının 9-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Üniversitemiz Fakülte ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu ve 7 grupta toplam 28 takımın katıldığı "Bölümler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası"ndaki müsabakalar, 21 Kasım - 8 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Grup maçlarını ilk iki sırada bitiren takımlar ile 3. sırada bitiren en iyi iki takımdan oluşan toplam 16 takım arasında final müsabakaları yapılacak. Finaller sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın katılımıyla düzenlenecek olan ödül töreninde "Bölümler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası"nın en başarılı ilk 3 takımı ile müsabakalardaki en centilmen takımına kupa verilecek.