"Aydınlığın Adı Atatürk" Adlı Tiyatro Oyunu İlgiyle İzlendi.

11.11.2014

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Prof. Dr. Murat TUNCAY'ın yazmış olduğu "Aydınlığın Adı Atatürk" adlı tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda düzenlenen oyuna Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, bürokratlar, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve idari personellerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğr. Gör. Hakan ALKAN'ın yönetmenliğini yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Köksal APAYDINLI'nın şefliğini üstlendiği 52 kişilik koro ve 13 kişilik oyuncu grubundan oluşan "Aydınlığın Adı Atatürk" adlı oyun, dramatik kolaj şeklinde sunularak yer yer müzik ve danslı düzenlemelere yer verildi.

Atatürk'ün sevdiği parçaların seslendirildiği oyunda Öğr. Gör. Aytunç AYDIN Müzik Düzenleme (Kaval), Araştırma Gör. H. İrfan BUZCU Yönetmen Yardımcısı, Halil İbrahim KAÇMAZ ve Sıla Can BUDAK Yönetmen Asistanı, Abdülhamit MUTLU ve Duygu BAŞARAN Teknik Ekip, Burak ÇAĞLAR ise Sahne Amiri (Dans Düzenleme) olarak yer aldı.

Vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisini gururla taşıyan, unutulmayan değerlerin zihinlerimize nasıl kazındığını hatırlatan "Aydınlığın Adı Atatürk" adlı oyun; son dönem Osmanlı'nın durumu, Türk Milleti'nin kader birliği yaparak bağımsızlık savaşını gerçekleştirmesi, savaştan sonra Anadolu'da yapılan gelişmeler ve Atatürk'ün ölümü konularına değinerek, finalde seyirciler tarafından büyük alkış topladı.