Üniversitemiz, "Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı UNİVERSEA-NET Projesi"ne Proje Ortağı Oldu.

10.11.2014

Üniversitemiz Avrupa Birliği tarafından "Karadeniz Havzası Sınır Ötesi Faaliyet Programı" için finanse edilen Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı (UNIVER-SEA.NET) proje kapsamında İşbirliği Protokolü imzalayarak projenin partneri oldu. İstanbul’da düzenlenen toplantıya Romanya’yı temsilen 17, Moldova’yı temsilen 10, Gürcistan’ı temsilen 12 ve Türkiye’yi temsilen 22 Üniversite katıldı.

Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı (UNIVER-SEA.NET) proje faaliyetlerinin yürütücüsü Köstence Andrei Saguna Üniversitesi (Romanya); ortakları İstanbul Aydın Üniversitesi (Türkiye), Karabük Üniversitesi (Türkiye), Tiflis Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (Gürcistan) ve Moldova Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Kişinev Kamu Yönetimi Akademisi (Moldova) olup partner üniversiteler arasında ortak eğitim programı ve ağı çerçevesinde eğitim değerleri ve deneyimlerin karşılıklı aktarımının desteklenmesi öngörülmektedir.

Karadeniz ülkelerindeki üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları için hareketlilik; Karadeniz Havzası ülkeleri arasında başarılı eğitim uygulamaları konusunda bilgi paylaşımı; komşu ülkelerin üniversiteleri (öğrenciler ve öğretim elemanları) arasında iletişimin geliştirilmesi ve ortak eğitim değerlerinin paylaşımı gibi amaçları güden projede taraflar bilgi akışını sağlayacak ve karşılıklı olarak organizasyon ve geliştirme konularında katkıda bulunacaklardır.

Yine bu proje kapsamında faaliyetin yürütücüsü üniversiteler, ücretsiz ders modüllerinin düzenlenmesini sağlayacaklar ve iletişim platformunda (www.univer-sea.net) sosyal ağ modülü, çevrimiçi ders modülü, çevrimiçi ders amacı,  çevrimiçi konferans modülü, çevrimiçi kütüphane modülü, anket modülü, gazete modülü ve yenilikler modülü araçlarını partner kurumların ücretsiz kullanımına sunacaklardır.

Gerçekleştirilen proje sayesinde Ordu Üniversitesi'nin uluslararası ilişkileri yeni bir ivme kazanarak öğrenci ve öğretim elemanları için bölgede yeni bir köprü kurma fırsatı sunulmuş oldu.