"Arya Zamanı" ve "Zümrüd-ü Anka" Gururumuz Oldu.

31.10.2014

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihat Sezer SABAHAT ile Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Canan ZÖNGÜR katıldıkları ulusal ve uluslararası sergilerde yaptıkları heykellerle Üniversitemizi başarıyla temsil ettiler.

Tarihle Mekanın Buluşması: "Arya Zamanı"

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihat Sezer SABAHAT, Muğla'nın Bodrum ilçesinde ASPAT Vakfı tarafından açılan Türkiye'nin ilk Açık Hava Heykel Parkında yaptığı "Arya Zamanı" adlı heykel ile Üniversitemizin gururu oldu.

Her yıl Türkiye genelinden 6 seçkin sanatçı ve akademisyenin çağrıldığı Aspat Açık Hava Heykel Parkı'nda bu yıl düzenlenen "12. Aspat Uluslararası Açık Hava Resim ve Taş Heykel Sempozyumu"na Üniversitemizi temsilen Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihat Sezer SABAHAT davet edildi. Çalışmalarında  'insanı' temel alan ve taşları büyük bir ustalıkla yontarak insanın karşılaştığı mutluluk ve sıkıntıları heykellerine başarıyla yansıtan Yrd. Doç. Dr. Nihat Sezer SABAHAT'ın yaptığı 'Arya Söyleyen Kadın Heykeli' büyük ilgi gördü.

Yrd. Doç. Dr. Nihat Sezer SABAHAT, heykel sanatıyla müziğin buluşması olarak nitelediği ve "Arya Zamanı" adını verdiği heykelini mermer taş üzerinde 10 günde yonttu. Ünlü "Çökertme" türküsünün hikayesinin geçtiği bölge olarak bilinen Aspat Koyu'nda bulunan Aspat Açık Hava Heykel Parkı'ndaki Heykel ve Resim Sempozyumu'nun gala gecesinde sempozyuma katılan sanatçılara çalışmalarından dolayı plaket verildi. Soyut figüratif çalışmalarıyla adından başarıyla söz ettiren Yrd. Doç. Dr. Nihat Sezer SABAHAT'a ise plaketi, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON tarafından takdim edildi.

Çin'de Bir Türk Akademisyen Heykeli Olan "Zümrüd-ü Anka" Büyüledi.

Heykel sanatındaki bir diğer gururumuz olan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Canan ZÖNGÜR ise Çin'in Pington Şehri'nde düzenlenen Uluslararası Heykel Sergisi'nde "Zümrüd'ü Anka" heykeli ile sanatseverleri adeta büyüledi.

Yrd. Doç. Canan ZÖNGÜR, evrensel değerlerden yola çıkarak birçok uygarlıkta yerini bulan ve insanın yeniden başlangıcını simgeleyen "Zümrüd'ü Anka" kuşuna hayat vererek uluslararası alanda binlerce proje arasından ilk 48'e girmeyi başardı. 3 aylık bir çalışma sonunda granit taş üzerine 440*300*130 cm boyutunda yaptığı "Zümrüd'ü Anka" heykeli ile Yrd. Doç. Canan ZÖNGÜR, Dünya çapında seçkin 48 sanatçının eseriyle birlikte 'Uluslararası Heykel Parkı'nda yerini aldı.

Dünya'nın farklı yerlerinden gelen sanatseverlere açık olan 'Uluslararası Heykel Sergisi'nin gala gecesi de görkemli görüntülere sahne oldu. Sergide yer alan 48 sanatçı ile birlikte Yrd. Doç. Canan ZÖNGÜR'e başarılı çalışmasından dolayı plaket takdim edildi.