7. OKÜP Toplantısı Gaziosmanpaşa Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Tokat'ta Düzenlendi.

14.09.2014

Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) toplantılarının 7.ncisi, 11-13 Eylül tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesinin ev sahipliğinde Tokat'ta gerçekleştirildi.

Orta Karadeniz Bölgesinde bulunan 8 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın da katılmış olduğu toplantı tarihi bir bina olan Deveciler Hanı Devlet Konservatuvarında yapıldı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Ondokuzmayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Hitit Üniversitesinden Rektörler, Rektör Yardımcıları, Personel Daire Başkanları ve Hukuk Müşavirleri olmak üzere 22 idareci ve akademisyen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümü akademisyenlerinin seslendirdiği Türk Sanat Müziği konseriyle devam eden toplantıda açılış konuşmasını Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN gerçekleştirdi. OKÜP toplantılarıyla akademisyenler, idari personeller ve ileride de öğrenciler arasında olumlu gelişmelerin olacağını belirten GOP Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, bilim ve hizmet alanında önemli tecrübeler edindiklerini, üniversitelerin imkanlarının bu toplantılar sayesinde daha iyi değerlendirildiğini ve yeni uygulamaların üniversiteler arasında ortak kullanım alanı oluşturduğunu dile getirerek toplantının bölge ve ülkemize önemli katkılar sunacağının altını çizdi.

OKÜP toplantılarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, bölge üniversitelerinin bir araya gelerek birbirleriyle işbirliği içerisinde olmasından memnuniyet duyduğunu, alınan kararların üniversiteler arasında geleceğe dair başarılı işler yapılmasında önemli bir adım oluşturacağını vurguladı.

Önceki toplantılarda üniversitelerin öğrenci işleri, kütüphane ve genel sekreterlik gibi birimleri bir araya gelirken Gaziosmanpaşa Üniversitesinde gerçekleşen toplantıda hukuk müşavirleri ve personel daire başkanları bir araya getirildi.

Oturumlarda yapılan görüşmeler sonucunda önceki toplantılarda alınan kararların uygulama ve sonuçları değerlendirilirken, lisansüstü eğitimde ortak yabancı dilde programlar açılması için çalışmalar yapılması planlandı.

Gerçekleştirilecek sonraki toplantının gündeminde ise döner sermaye işletmeleri ve değişim programları konuları üzerinde durulacak.