ODÜ Teknik Bilimler MYO, Yeni Akademik Döneme Hızla Hazırlanıyor

11.08.2014

Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun yeni akademik döneme yönelik çalışmaları, hız kesmeden devam ediyor.

Ordu Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen ve Temmuz ayında başlayan çalışmalar kapsamında yüksekokulun yıpranmış kalorifer iletim boruları mantolanmış modern iletim borularıyla değiştirilerek önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanması amaçlanmıştır. Yine çalışmalar kapsamında D ve E blok için yeni giriş kapısı ve giriş merdiveni, mevcut C, D ve E blok giriş-çıkış kapıları da otomatik açılıp kapanan kapı sistemiyle değiştirilerek modernize edilmiştir. Yüksekokulun tüm pvc pencere doğramaları yenisiyle değiştirilmiş ve A blok zemin kattaki idari personel bürolarındaki karo seramik ve laminat parke çalışmalarına ise hız verildi.

Yapılan tadilat çalışmalarının yanı sıra ODÜ Teknik Bilimler MYO, yeni eğitim-öğretim dönemindeki istatistiksel gelişmeleriyle de ön plana çıkmayı başardı. Akademik personel ve idari personel sayısı, yeni dönemde gelecek öğrencilerin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecek düzeye yükselirken Yüksekokulda 34 akademik personel ve 14 idari personel görev yapmaktadır. Ayrıca yeni kayıt yaptıracak 844 öğrenci ile birlikte 2013-2014 eğitim-öğretim dönemindeki öğrenci sayısı 3461'e yükseldi.

2014-2015 akademik dönem öncesi çalışmaları yerinde incelemek üzere TBMYO’ya ziyarette bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Üniversitedeki akademik ve fiziki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Ziyareti esnasında Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'a Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat AKGÜN, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Ahmet KÖSE ve Öğr. Gör. Bülent KANDEMİR eşlik ettiler.