ODÜ Öğrencilerinden Toplumsal Cinsiyet Ayrımına Slogan

10.06.2014

Ordu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Kulübünün cinsiyet ayrımcılığı ile kadınların toplumsal yaşamda karşılaştıkları ötekileştirmeye dikkat çekmek ve toplumsal cinsiyet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Slogan Yarışması" sonuçlandı. Dereceye giren sloganları gönderen öğrencilere, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ tarafından plaket verildi.

ODÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve akademik danışmanlığını Doç. Dr. Nülüfer Erbil'in yaptığı Kadın Çalışmaları Kulübü'nün üniversite öğrencileri arasında düzenlediği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Slogan Yarışması"nda, ön değerlendirmeden geçen 10 slogan yarıştı.

Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı elektronik oylama sonucunda Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Tuba KARA'nın "İki topraktan beden, biri yeren, biri yerilen" sloganı birinci olurken, ikinciliği Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Serap BOLAT'ın "Eşitsizlik yoktur! Eşitliğe indirilmiş 'tokat' vardır" sloganı, üçüncülüğü ise yine Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Süleyman İLHAN'ın "'Eşitlik' eşittir 'suskunluk'. Bir suskunluk hiç bu kadar konuşulmamıştı!" sloganı aldı.

Yarışmada dereceye giren sloganları gönderen öğrencileri makamında kabul eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, öğrencileri tebrik ederek fırsatların kullanılması ve hizmetlere ulaşma konusunda bireyin cinsiyeti nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmaması ve bu noktada bu yarışmaların adalet ve hakkaniyet geliştirdiğini dile getirerek yarışmada emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.