Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Büyük Konser Öncesi ODÜ Öğrencileriyle Biraraya Geldi

03.06.2014

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Ordu'da gerçekleştireceği büyük konser öncesinde Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER'in ev sahipliğinde üniversitemiz öğrencileriyle buluşan Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu şefi Fatih SALGAR, şef yardımcısı Mehmet GÜNTEKİN, solist Demet GÜRSOY, tambur sanatçısı Birol YAYLA, ud sanatçısı Osman Nuri ÖZPEKER, kanun sanatçısı Serap ÇAĞLAYAN, keman sanatçısı Şükrü ÖZOĞUZ, viyolonsel sanatçısı Volkan ERTEM öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

1975 yılında kurularak ilk resmi Türk Müziği Kuruluşu olan Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları, geleneksel müziği en iyi şekilde icra etmekte ve klasik çizgisinden şaşmayarak faaliyetlerini sürdürmekte olduklarını dile getirerek Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde okuyan ve geleceğin sanatçıları olacak olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak sanatçı ve zanaatçı arasındaki farkı iyi anlamalarını istedi. "Zanaatçı"nın bildiğini devam ettiren, belirli kalıplar arasında yeni şeyler üretemeyen kişiler olduklarını; "Sanatçı"nın ise yeni fikirler üretip yeni formlar oluşturan ve entellektüel bir bakış açısıyla dünya vizyonunu sanat ve estetikle bütünleştirmiş kişi olduklarını belirten koro sanatçıları, şunları dile getirdi:

"Müzik ana damarsa onu besleyen birçok kılcal damar vardır. (Tarih, felsefe, edebiyat, psikoloji vb.) Müzik alanında kendinizi geliştirirken bu alanlara önem vermemeniz sizin sağlıksız beslenmenize neden olacaktır. Her bilgi sizin için faydalıdır. Yenilikçi olmanız ve araştırmanız ise size bir sanatçı olarak artı değer katacaktır."

Korodaki enstrümanların ve sanatçıların uyumundan da bahsederek öğrencilerin sorularını yanıtlayan koro sanatçıları, söyleşinin ardından Refik TALAT'a ait Mahur Saz Semaisi ve Tanburi Cemil BEY'e ait Şedd-i Araban makamındaki Saz Semaisini icra ettiler.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Konseri'ne Katıldı

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müzik Konseri'ne Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Vali Yardımcısı Ömer ADAR, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri YENER, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın ŞAŞMAZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, Ordu Büyükşehir Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Servet GÜNGÖR, Ordu Kent Konseyi Başkanı Halit Ziya ÇELEBİ ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Şef Fatih SALGAR yönetimindeki orkestra eşliğinde görev alan solistlerden Demet GÜRSOY, Dilek TÜRKKAN, Bekir ÜNLÜATAER ve Atakan AKDAŞ, seyircilere Klasik Türk Müziği keyfini doyasıya yaşatırken, konser bitiminde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ tarafından koro sanatçılarına çiçek takdim edildi.