Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ: ”İkizce’de Gelişimin Parçası Olmak İçin Hep Birlikte ve Doğru Adımlar Atmalıyız.”

05.05.2014

Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, İkizce Belediye Başkanı Bahri SÖĞÜT’e hayırlı olsun ziyaretine giderek yeni görevinde başarılar diledi. Ziyarette ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ’a eşlik ederken İkizce’de belediyeyle birlikte gerçekleştirilebilecek ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İkizce’de halkın ve öğrencilerin ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayabilecek yeni ve ortak gerçekleştirilebilecek projeler hakkında bilgi aktarımında bulunan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ şunlara değindi:

“Bir ilçenin gelişiminde üniversite önemli bir rol oynamaktadır. Ordu’nun şirin ve küçük bir ilçesi olan İkizce’de ciddi rakamlarda öğrencimizin bulunduğu düşünülürse gerçekleştirilecek projelere destek vermenin her iki tarafın da görevi olduğu inancındayım. Bu bakımdan gelişimin bir parçası olmak için hep birlikte ve doğru adımlar atmamız gereklidir.”

Gerçekleştirilen ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getiren İkizce Belediye Başkanı Bahri SÖĞÜT, Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ’a teşekkür etti.

Modern Bir Eğitim Oluşturma Adına İncelemeler Yapıldı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ ve İkizce Belediye Başkanı Bahri SÖĞÜT ile birlikte İkizce Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. YARILGAÇ, akademik personelin yanı sıra idari personellerle de görüşerek onların istek ve şikayetlerini dinledi.

Görüşmelerde akademik gelişmeler hakkında bilgi alan ve öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim görmelerini sağlamak ve öğretim elemanlarının da verimli bir çalışma alanı içinde eğitim-öğretim sunmaları adına ihtiyaçlarını değerlendiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, ayrıca İkizce MYO’daki sağlık ve bilgisayar laboratuarlarını gezerek gerekli bakım onarım işlemlerini yerinde inceledi.

Öğrencilerin arzu ettiği zengin materyalleri oluşturarak ihtiyaçlara cevap verebilen sağlıklı ve verimli modern bir eğitim ortamı oluşturmak istediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, öğrencilerle de görüşerek öğrencilerin yurt isteği konusu hakkında da gerekli görüşmeleri yapacağını belirtti.