Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ: “Ünye’de İİBF Hızla Büyüyor”

02.05.2014

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tarık YARILGAÇ, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR’ı makamında ziyaret etti.Görüşmede Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven MURAT ve Ünye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan YILDIZ eşlik ettiler.

Gerçekleşen ziyarette yerel seçimler neticesinde Ünye Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet ÇAMYAR’ı kutlayan ve Başkan ÇAMYAR’a başarılar dileyen Rektör YARILGAÇ, Ünye’nin gelişen ve gelişmekte olan bir ilçe olarak önem arz ettiğini ama yapılacak daha çok iş bulunduğunu dile getirirken şunlara dikkat çekti:

“Güneş’in denizden doğup denizden battığı Türkiye’nin sayılı yerleri arasında bulunan Ünye’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra güçlü bir ilçe olması benim açımdan önemlidir. Bu samimi şehirde yapılacak daha çok iş bulunmakta ve bu çalışmalar içerisinde Ordu Üniversitesi yönetimi olarak ilçe belediyemizle paydaş olmaktan mutluluk duymaktayız. Ortak çalışmalar neticesinde gerçekleştirilecek daha güzel bir şehir için hep birlikte büyük bir başarı örneği sergileyerek çalışmayı, kendimize bir görev saymalıyız. Bu yüzden yeni görevinizin tekrar hayırlı olmasını diliyor ve Ünye’ye yapacağınız hizmetler için şimdiden başarılar diliyorum.”

Ayrıca Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ünye Meslek Yüksek Okulu ile Ordu Üniversitesi’nin Ünye'de önemli bir rol oynadığını ve Ünye’ye gelen öğrencilerin bir tatil şehrinde okumaktan zevk duyduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, özellikle Ünye İİBF’ye tahsis edilen 340 dönümlük orman arazisi için de teşekkürlerini iletti.

Ordu Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği kurumsal başarıya değinen Başkan ÇAMYAR ise şunları belirtti:

“Ordu Üniversitesi, yeni kurulmasına rağmen hızla büyüyen bir üniversite… Gelişimine baktığımızda Türkiye’nin diğer illerindeki üniversitelere göre son derece nitelikli programlar açarak Ordu’daki öğrenci sayısının artmasında ciddi bir emek ve gayret sarf ediliyor. Bu bakımdan sergilediğiniz başarı dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum.”

Orman arazisinde gerçekleştirilecek projeyle ilgili olarak detayların da konuşulduğu görüşmede Başkan ÇAMYAR, şunları dile getirdi:

“Ünye’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin biraz daha genişlemesi adına üniversiteye tahsis edilen 340 dönümlük alanla ilgili olarak harita çalışmalarımızı tamamladık. Yerleşke planını da hazırlayarak başta Ticaret Borsamız olmak üzere, Ünye’deki sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte her türlü desteği vermeye hazırız. Belli bir plan dahilinde, sıkışık bir yeri kullanmak durumunda kalan bölümlerimizin peyder pey taşınarak bir alanda toplanmasını arzuluyoruz.”

Ayrıca en büyük isteklerinin Mühendislik Fakültesi kurulması olduğunun da belirtildiği görüşme, olumlu bir şekilde noktalanarak ilçemiz ve üniversitemiz adına güzel bir adım atılmış oldu.

Ünye’de Büyük Onarım Kapsamında İncelemelerde Bulunuldu

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. YARILGAÇ, Ünye İİBF ve Ünye MYO’da incelemelerde bulundu.

Ünye Belediyesi tarafından Ordu Üniversitesi’ne tahsis edilen 340 dönümlük araziyi de inceledikten sonra Ünye fakültelerinin şekillenmesi ve daha da büyümesi adına yeni yapılacak tadilat çalışmalarını da yerinde gören Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, öğrencilerin yoğun olarak talep ettikleri öğrenci ve öğretim elemanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak büyük onarım çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaların detayları hakkında Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Güven MURAT ve Ünye MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan YILDIZ’dan bilgiler aldı.

Ünye İİBF ve MYO'daki akademik ve idari personelle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, çalışmalar hakkında bilgi almasının ardından ziyaretini sonlandırdı.