Prof. Dr. Walter EPP Uluslararası Tarih Projesi Ortaklığıyla Üniversitemizi Ziyaret Etti

29.04.2014

"1.Dünya Savaşında Doğu Cephesi" adlı uluslararası tarih projesi kapsamında Kanada Lakehead Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Walter EPP üniversitemizi ziyaret etti.

Türkiye,  Rusya, Ukrayna, Romanya, Moldova, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan’ın yer aldığı I. Dünya Savaşı'nda doğu cephesinde bulunan ülkelerin rolünün önemini ortaya koyması amacıyla yürütülen I. Dünya Savaşı'nda Doğu Cephesi Uluslararası Projesi Türkiye’de üniversitemiz işbirliği ile Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz ZAYİMOĞLU ÖZTÜRK’ün koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapılan işbirliği kapsamında belirlenen okullarımızda uygulaması tamamlanan çalışmaların paylaşımı ve katılımcılara sertifikalarını takdim etmek üzere Ordu’ya gelen Prof. Dr. Walter EPP ODÜ’yü ziyaret etti. Ziyaretleri kapsamında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin KARA, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Talip ÖZTÜRK ve projenin Türkiye Koordinatörü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz ZAYİMOĞLU ÖZTÜRK ile görüştü.

Prof. Dr. EPP; projeye verdikleri destekler için başta Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a ve Eğitim Fakültesi'ne minnettar olduğunu belirtti. Projenin Türkiye’de uygulanması için Ordu ilinin seçilmesinin gerçekten isabetli bir karar olduğunu belirten Prof. Dr. Walter EPP,  projeyle ilgili şunları kaydetti:

"Bu uluslararası tarih projesi 1. Dünya Savaşı'na katılan doğu cephesi ülkelerini kapsamaktadır. Savaşın 100. Yılı yaklaşırken, 28 Haziran 1914, odak daha çok batı cephesinde iken, özellikle de Batı Avrupa ve Kuzey Amerika, bu projenin amacı dünyayı değiştiren savaşa yönelik dengeli bir bakış açısı geliştirmek olacaktır.

Bu uluslararası tarih projesinin amacı, savaşa ilişkin daha geniş ve kapsamlı bir anlayış ortaya koymaktır. Savaşa ilişkin Türkiye’nin bakış açısı, savaşın anlatılması açısından da önemli bir öğedir. Türkiye’deki öğrencilerin de katkısıyla oluşturulan multi-medya projesi ve 1. Dünya savaşına yönelik anlatılan hikâyeler elektronik kitap (Apple ibook) olarak basılacaktır.

Bu proje çocuklara öğretim kaynağı olarak kullanılacak bir kaynak ve farklı ülkelerden öğrencileri bir araya getirecek, işbirliği ve ortak anlayış geliştirmeyi de sağlayacaktır.

Projeye Türkiye’yi temsilen katılan Ordu Üniversitesi, Ordu il Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu’daki öğretmen ve okul yöneticilerini tebrik ediyor ve öğrencilere bu uluslararası projede yer aldıkları için teşekkür ediyorum."

İki ülke arasında yapılan bu işbirliğinin devam etmesinin küresel bağlamda önemli olduğunu belirten Prof. Dr. EPP, gördüğü ilgi dolayısıyla memnuniyetini belirtti.

Proje için ayrıntılı bilgiye www.ww1easternfront.com adresinden ulaşabilirsiniz.