Ordu Üniversitesi, Mevlana Değişim Programı Kapsamında İşbirliklerini Genişletiyor

25.04.2014

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Necip Fazıl DURU ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe PUL eşliğinde Fas'ta birtakım ziyaretlerde bulundu.

Üniversitelerarası işbirliği protokolleri ve öğrenci değişimleri amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde Rabat ve Casablanca'daki üniversitelerle görüşen Rektör Prof. Dr.  Tarık YARILGAÇ ile birlikte Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan BÜYÜKALACA da yer aldı.

Rabat'ta Mohammed V-Agdal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wail BENJELLOUN ve Casablanca'da Hasan II Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idriss MANSOURİ ile Mevlana Değişim Programı kapsamında protokoller imzalayan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ ve ekibi, öğrenci ve öğretim elemanı değişim alanlarını genişletmeye devam ediyor.

Gerçekleştirilen işbirliklerinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ şunları dile getirdi:

"Yükseköğretim alanında her türlü işbirliğini artırmak, öğrencilerin ve üniversitelerin karşılıklı iletişiminde çok önemli faydaların sağlanacağı bu anlaşmaları yoğun bir program çerçevesinde çoğaltmak bizleri daha da teşvik etmektedir. Çok yeni kurulmuş olmasına rağmen, Üniversitemiz uluslararası standartlarda bir bilim merkezi olmayı amaç edinmiş bir misyona sahiptir. Bu misyonumuzu layıkıyla yerine getirebilmek için dünyanın her yerinde ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen işbirliği protokolleriyle yerelden evrensele bir kapı açarak öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi farklı kültürleri tanıma fırsatı bulmakla kalmayıp ikili anlaşmalar çerçevesinde kültürlerin, öğrencilerin, bilim insanlarının birbirleriyle buluşmasını ve akademik altyapılarımızın hızla güçlenmesini arzu ediyoruz."

Ayrıca Yunus Emre Enstitüsü'nün Rabat'ta bulunan Kültür Merkezini ziyaret eden Rektörler, Kültür Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi alarak, önümüzdeki dönemlerde özellikle Fas'tan gelebilecek öğrencilere katkı sağlayabilecekleri işbirlikleriyle ilgili bir ön görüşme sağlamış oldu.

T.C. Fas Büyükelçiliği Ziyaret Edildi

Mevlana Değişim Programı kapsamında birtakım ziyaretlerde bulunan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan BÜYÜKALACA ve çalışma arkadaşlarıyla Fas Büyükelçisi Uğur ARINER'i makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen görüşmede Fas hakkında bilgi aktarımında bulunan Büyükelçi ARINER'e, Prof. Dr. YARILGAÇ ve diğer Rektörler, Fas'taki bulunma sebepleri olan Mevlana Değişim Programı kapsamındaki anlaşmalar ve üniversitelerin bu tür faaliyetlerin sürdürülmesiyle sağlanacak kazanımlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundular.