ODÜ'de "Şehirler Markalaşıyor, Ordu'da Markalaşıyor" konferansı düzenlendi

17.04.2014

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda "Şehirler Markalaşıyor, Ordu'da Markalaşıyor" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Reklamcılık ve Markalaşma adına önemli projelere imza atan, 2008-2013 yılları arasında Konya Reklamcılar Derneği Başkanlığı yapmış olan ve halen Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü'nde Reklam Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı olarak akademik hayatına devam eden Doç. Dr. Hüseyin ALTUNBAŞ'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

İletişim şehirlerde ve toplumsal alanda giderek önemli hale geldiğini, bununla birlikte kitle iletişimi ve sosyal iletişimin markalaşma yolunda büyük işlevlere sahip olduğunu belirten Doç. Dr. ALTUNBAŞ şunlara değindi:

"Şehrin dinamizmini artırmak, tanınırlılığını sağlamak ve insanların aklındaki Ordu markasını güzelleştirmek adına, Ordu'nun hangi özellikleriyle ön plana çıkması gerektiğini bizler belirleyeceğiz. Bunun için birden fazla iletişim kanalı oluşturarak kaynakla alıcı arasında sağlam bir bağ kurmak gereklidir. Bir markayı en iyi tanıtacak kişi o markayı kullanan kişilerse Ordu'yu en iyi tanıtacak kişi de Ordu'da yaşayan kişilerdir."

Şehirlerin bir marka olması yolunda hangi adımları atacağını ve ne yönde projeler geliştirilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. ALTUNBAŞ, "Herkes yaşadığı yerin kaliteli ve mükemmel olmasını ister. Marka bir süreçtir. Devam eden bu süreçte tekrar tekrar yenilikler yapılmalı ve bu markayı canlı tutmak gereklidir. Ordu'nun markalaşma yolunda bir cazibe merkezi olduğunu, gerek il idari yönetiminin gerekse de Ordu Üniversitesi'nin bu noktada önemli işlere imza atacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.