Ordu Üniversitesi'nde Yakın Dönem Osmanlı Mimarisi Anlatıldı

09.04.2014

Ordu Üniversitesi 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü’nün El Sanatları Kulübü işbirliğiyle 18. Yüzyılda Osmanlı Mimarisinde Sosyoekonomik Anlayışın Bir Yansıması: Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı” konulu konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza GÜNDOĞDU tarafından, ODÜ Teknik Bilimler MYO Çok Amaçlı Salonu'nda verilen “18. Yüzyılda Osmanlı Mimarisinde Sosyoekonomik Anlayışın Bir Yansıması: Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı” konulu konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener olmak üzere akademik ve idari personelin yanı sırada çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı odağında dönemin sosyoekonomik yapısına mercek tutan Prof. Dr. GÜNDOĞDU, güncel fotoğrafların yer aldığı sunum eşliğinde, tarihi gelişmeleri, yapılanmadaki farklılıkları, günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilen mimari yapıların özelliklerini, ünlü mimarları, sanat tarihi açısından Osmanlı Mimarisi'ni anlatarak yakın geçmişimize keyifli bir yolculuk gerçekleştirdi. Binlerce yıllık tarihe ve kültüre sahip olan, birçok medeniyetin bir arada yaşamış olduğu Anadolu'da sayısız eserlerin bir araya geldiğini belirten Prof. Dr. GÜNDOĞDU, günümüz teknolojisinden yararlanılmadan gerçekleştirilen bu eserlerin estetik bir görünüme sahip olduğunu ve kentlerin dokusuna uygun hareket edilerek oluşturulduğunu dile getirdi.

Birçok bilinmeyen ya da yanlış bilinen konular hakkında bilgiler veren Prof. Dr. GÜNDOĞDU'ya katılımı ve katkıları için konferansın ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan tarafından plaket verildi.

Prof. Dr. Hamza GÜNDOĞDU, üniversiteler arasında bu tür etkinlikler yoluyla paylaşımın önemine dikkat çekerek, Ordu Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.