ODÜ'de "Meme Kanseri Bilinçlendirme Akran Eğitimi" Etkinliği Düzenlendi

08.04.2013

Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kadın Çalışmaları Kulübü tarafından "Meme Kanseri Bilinçlendirme Akran Eğitimi" etkinliği düzenlendi.

Ordu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Sevgi YILMAZ ve Rabia ŞİMSEK'in verdiği eğitime akademik  ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Kadın Çalışmaları Kulübü Akademik Danışmanlığını yürüten ODÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nülüfer ERBİL, üniversite öğrencilerinin meme kanseri konusunda bilinçlendirilmesinin önemini belirttiği açılış konuşmasında, meme kanserinin her sekiz kadından birinde görüldüğünü ve  kadınlarda saptanan dört  kanser olgusundan birinin meme kanseri olduğunu vurgulayarak meme kanserinden korunmada değiştirilmesi gereken alışkanlıklar ile erken teşhis için düzenli kontrolün önemine değindi.

Kanserin genel belirtileri, nedenleri, korunma yolları ve tanı yöntemleri konusunda yapılan sunumun ardından meme kanserinin belirtileri, risk faktörleri, korunma yolları, erken teşhis için yapılması gerekenler ve kendi kendine meme muayenesi konularında katılımcılara eğitim verildi.

Erken evrede tespit edilmesi halinde meme kanseri tedavisinde önemli başarı sağlandığı belirtilen sunumun ardından etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.