Üniversitemiz ile Ordu SMMM Odası Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ve Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında LUCA Muhasebe Programı ve muhasebe uygulamaları konularında yapılacak eğitim modeline yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokolün imzaları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ve Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Ender Sönmez tarafından atıldı.

İmzalanan protokol ile LUCA Muhasebe programı, muhasebe uygulamaları alanlarında tarafların öğrencilere tecrübelerini aktararak öğrencilerin mezun olduklarında uygulama bilgilerine sahip aranan nitelikli personeller olması hedeflendi. İş birliği çerçevesinde ayrıca Üniversitemiz ve Ordu SMMMO arasında sosyal sorumluluk projeleri, ortak panel, sempozyum, seminer, kurs vb. etkinlikleri de içinde gerçekleştirecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş gerçekleştirdiği konuşmasındaBugün imzalamış olduğumuz bu protokol ile Üniversitemizin Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında muhasebe ve vergi alanında öğrenim gören öğrencilerimizin mesleklerini uygulamak için gerekli olan bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmektedir. Teori ve uygulama akışını sağlayarak öğrencilerimizin eğitimleri devamında iş dünyasına rahat ve kendilerine güvenerek atılmalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Ordu Üniversitesi akademik gelişiminin yanı sıra tüm meslek gruplarıyla uygulama eğitimleri yapma hedefiyle de adından söz ettiren ve tercih edilen bir üniversite olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Ordu SMMMO Başkanı M. Ender Sönmez ise “Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile amacımız muhasebe bürolarında günlük yapılan işlemleri örnek belgeleriyle, uygulamalarıyla birlikte sınıflara taşımaktır.  Ordu Üniversitesinde eğitim veren akademisyenlerle birlikte gençlerimizin okul hayatı sonrası iş bulmalarını kolaylaştırmak için tecrübelerimizi bir araya getireceğiz. Ülke ekonomisinde önemli bir konuma sahip mali müşavirleri yetiştirerek hem gençlerimize sahip çıkacak hem de muhasebe meslek camiasına katkı sunacağız. Öğrencilerimizin iş dünyasına ilk adımlarında LUCA muhasebe program bilgisine sahip ve teori pratik karmaşasında iş bulmada zorlanmayan nitelikli personeller olması için hep birlikte çalışacağız.” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 27-01-2024 02:49:29 / Düzenleme Tarihi :23-02-2024 13:59:52