ODÜ, OKAF 2024’te Yerini Aldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonu ve Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Orta Karadeniz Kariyer Fuarı”nın (OKAF 2024) açılış töreni yapıldı. Paydaş üniversitelerden biri olan Üniversitemiz de açtığı stantla OKAF 2024’te yerini aldı.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine il protokolü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ve paydaş üniversite rektörleri, sponsor firmaların temsilcileri, kamu kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, katılımcı kurum/kuruluş ve firma yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının sorumluları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Ülkemizin en genç üniversitelerinden biri olan Samsun Üniversitesi, bölgemizde yer alan Amasya, Çankırı Karatekin, Hitit, Kastamonu, Ondokuz Mayıs, Ordu, Sinop, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitelerinin de katkılarıyla, 40’ın üzerinde kamu ve 130’un üzerinde, nitelikli işgücü istihdam eden, ülkenin ihracat hacmine katkı sağlayan büyük ölçekli firmalar ve çok sayıda meslek odası ile el ele vererek yarınımız olan siz değerli genç kardeşlerimize kariyer yolculuklarında birbirinden değerli fırsatlar sunuyor. Bu fuar vesilesiyle devletimizin nitelikli organizasyonlarına iş dünyasının tereddüt etmeden destek vermeye ve üniversitelerimizin de üretilen bilgiyi ürüne dönüştürmeye ve ticarileştirmeye hazır olduğunu görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.” dedi.

Fuarın açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş “Türkiye çapında 11 farklı bölgede gerçekleştirilen Türkiye’deki önemli firmaların ve Üniversitemiz öğrencilerinin, mezunlarının bir araya gelmesini sağlayan bu fuarların öğrencilerimiz açısından, Üniversitemiz açısından önemi çok büyüktür. Bu vesile ile Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’a çok teşekkür ediyorum.” dedi. Rektör Baş’ın yanı sıra paydaş üniversite rektörleri de protokol konuşması gerçekleştirdi.

Ak Parti Genel Başkan V. Yardımcısı, 24, 25 ve 26. Dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun’un fuar tarihinde önemli bir aşamaya da geçtiğini belirterek fuarların artık insana yatırım yaparak geleceği şekillendiren bir düşünsel anlayışına ulaştığını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise konuşmasında, OKAF24’ün Samsun şehri ve Karadeniz Bölgesi için çok önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek, eğitimin iş dünyası ile entegre olmasının, öğrencilerin iş yaşamını kolayca aşina olmasına yardımcı olurken, büyük şirketlerin de nitelikli bireylere ulaşmasında büyük fayda sağladığını belirtti.

Ak Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu ise Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen kariyer fuarlarının eğitim ve iş dünyasını bir araya getirerek, teori ve pratik arasındaki farkı ortadan kaldırarak, gençlerin iş hayatına hazır nitelikli bireyler olarak yetişmesine vesile olduğunu kaydetti. Aksu,

Gençlerin sektörle buluşmasında bunun gibi fuarların çok önemli olduğunu belirten Samsun Vali Vekili Şevket Cinbir, Samsun sanayiden turizme sahip olduğu potansiyeli harekete geçirme noktasında büyük bir çaba içinde olduğunu ve bu potansiyel harekete geçtiğinde istihdam edilecek çok sayında genç insana ihtiyaç olacağına dikkat çekerek, fuarda emeği geçen herkes teşekkürlerini iletti.

“Yetenek Her Yerde” teması ve “100 Yıllık Mirası Geleceğe Taşı” mottosuyla düzenlenen OKAF 2024 Fuarı’nda Üniversitemiz de açtığı stantla yerini aldı. 2 gün boyunca devam eden fuarda Üniversitemiz standını ziyaret eden misafirler, sosyal olanakları, bölümleri, staj imkanları ve kariyer konularında bilgilendirildi.

ODÜ Basın

Tarihi : 11-01-2024 19:03:46