Üniversitemiz ile T.C. Kültür Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ile T.C. Kültür Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı arasında iki protokol imzalandı. “Türkiye Burslusu Uluslararası Öğrencilere Türkçe Hazırlık Eğitimi Verilmesine” ve “Türkiye Burslusu Uluslararası Öğrencilere Destekleyici Türkçe Eğitimi Verilmesine” ilişkin protokollerin imzaları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş tarafından atıldı.

İmzalanan Türkçe Hazırlık Eğitimi Protokolü kapsamında Türkiye Burslusu öğrencilere Türkçe dilinde hazırlık eğitimi verilmesi amaçlandı. Destekleyici Türkçe Eğitimi Protokolü ile hazırlık eğitimini tamamlayarak lisans ve lisansüstü eğitimlerine devam eden Türkiye Burslusu öğrencilere akademik Türkçe becerileri kazanmaları ve bölümlerinin gerektirdiği yetilere sahip olmaları amacıyla Üniversitelere bağlı Türkçe Öğretim Merkezleri tarafından destekleyici eğitim verilmesi planlandı.

Protokol kapsamında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Türkiye Burslusu olarak Üniversitemizin farklı fakülte ve enstitülerinde eğitim görmek üzere farklı ülkelerden 24 uluslararası öğrenci yönlendirildi. 

ODÜ Basın

Tarihi : 29-08-2023 17:03:59