1’inci Uluslararası Hemşirelik Çalışmaları Kongresi Üniversitemizde Başladı

1’inci Uluslararası Hemşirelik Çalışmaları Kongresi Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı.

Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen kongrenin açılış programına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşcı, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile ulusal ve uluslararası alandan pek çok araştırmacı ve davetli katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil gerçekleştirdiği konuşmada “Yurt içi ve yurt dışından katılımcılarla bir araya geldiğimiz kongremizde Türkiye’nin yanında Finlandiya, İngiltere, Portekiz, Birleşik Arap Emirlikleri ve Slovenya’dan öğretim üyelerini dinleyeceğiz ve fikir alışverişinde bulunacağız. Bu oturumlarda hemşireliğin güncel durumu; yazar, hakem ve editörün bakışıyla yayın yolculuğu, hemşirelikte kanıta dayalı uygulamalar, yaşlanan nüfus ve sağlıklı yaşlanma, hemşirelikte yenilikçi konular, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve hemşirelik, hemşirelik projeleri ile fon kaynakları faydalı model ve patent alma süreci konularında panel oturumları gerçekleştirilecektir. Kongreye katılımlarından dolayı sayın hocalarıma, yurt dışından gelen konuklarımıza, katılımcılarımıza; her zaman destek olarak bizleri yüreklendirdiği için Sayın Rektörümüze ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi gerek öğretim elemanlarının niteliği ve donanımı ile gerekse gerçekleştirilen başarılı bilimsel çalışmalar ile ön plana çıkmaktadır. Üniversitemiz ev sahipliğinde ilki gerçekleştirilen ve uluslararası alandan birçok katılımcının olduğu bu kongre de bunun en önemli örneklerinden bir tanesidir. Bizler ülkemize sağlık elemanları yetiştiren Fakültemizdeki öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve bu fakülteye hizmet verenler için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu kongreye katkı sunan herkese teşekkür ediyor, kongrenin planlandığı amaçlara ulaşmasını ve hemşirelik alanında gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalara ivme kazandırmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

2 gün boyunca devam edecek 1’inci Uluslararası Hemşirelik Çalışmaları Kongresinde “Hemşireler Geleceğimiz” konulu konferans, 7 panel oturumu ve 154 bildirinin sözlü sunumları gerçekleştirilecek.

ODÜ Basın

Tarihi : 13-07-2023 15:30:04 / Düzenleme Tarihi :13-07-2023 19:22:08