Üniversitemiz ile Tez-Koop-İş Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Üniversitemiz ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında sürekli işçi kadrosunda görev yapan 317 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi için imza töreni düzenlendi.

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mehmet Sami Güler, Personel Daire Başkanı Şakir Durgun, Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Tarık Sayın, Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi İdari Sekreteri Buket Özden ile sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Rektör Akdoğan, “Toplu iş sözleşmesine dair komisyonumuz ile yaptığımız görüşmede Üniversitemiz işçilerinin maaşlarının Karadeniz Bölgesi’ndeki diğer üniversitelerden aşağı olmamasını istedim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kamu çerçeve protokolünde işçilerimizin özlük hakları oldukça iyileştirildi. Bizler de hem devletimizi hem de işçi kadrosundaki personelimizin bütçesini ve özlük haklarını düşünerek ve çevre üniversitelerde bulunmayan iyileştirmeler de yaparak çok güzel bir rakama ulaştık. Komisyonumuzda görev yapan arkadaşlarımıza, Tarık Bey’e, Buket Hanım’a teşekkür ediyorum. İmzaladığımız bu sözleşmenin işçilerimiz, Üniversitemiz ve ülkemiz adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Tarık Sayın, “Toplu iş sözleşmesi sürecinde büyük bir emek harcayan, örgütlendiğimiz ilk günden beri işçinin iradesini önemsediğini her fırsatta dile getiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdoğan’a, Genel Sekreterimize ve komisyon üyelerimize Tez-Koop-İş Sendikası adınateşekkür ediyoruz.” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 11-07-2023 15:12:03