ISPEC 7’nci Uluslararası Tıp Sağlık Bilimleri Kongresi ODÜ Ev Sahipliğinde Başladı

ISPEC 7’nci Uluslararası Tıp Sağlık Bilimleri Kongresi Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı.

Tıp Fakültesi Morfoloji konferans salonunda gerçekleştirilen kongre açılış programına Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Sağlık İl Müdürü Dursun Tüzün, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile ulusal ve uluslararası alandan pek çok araştırmacı ve davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kongre Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yeliz Kaşko Arıcı, “Kongremizde sağlığın tüm alanlarındaki nitelikli çalışmaların bir araya getirilerek bilimsel bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı, paylaşımlardan en yüksek düzeyde kazanımın sağlandığı, problemlerin tartışıldığı, geleceğe yönelik konu ile ilgili yapılacak çalışmalara yön verildiği, ulusal ve uluslararası ortak projeler üretilebilecek alt yapının oluşturulmasına katkı sunacak prestijli bir uluslararası akademik etkinlik olması amaçlanmıştır. Kongremizin düzenlenmesinde ‘Siz kadınlar her şeyi başarırsınız’ diyerek bizleri yüreklendiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdoğan’a, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, “Üniversitemiz ülkemizde ve dünyada seçkin bir statü kazanma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Gerçekleştirilecek bu kongre katılımcılarımızın akademik çalışmalarını, bilimsel gelişmeleri, farklı nosyonları ve değişik bakış açılarını, yaratıcı fikirlerini ve daha birçok faydalı bilgiyi bizlerle paylaşarak çok geniş bir yelpazede sağlık alanını görmemizi sağlayacaktır. Böyle bir organizasyonda emeği geçen, katkısı olan ve desteklerini esirgemeyen herkese en içten şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bugün dünyada ve ülkemizde, devletimizin bu alana yapmış olduğu yatırımlar sayesinde, sağlık alanında çok önemli gelişmeler söz konusu. Bizler de göreve geldiğimiz günden bu yana tıp alanında çok önemli yatırımlar yaptık. Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ile yaptığımız telefon görüşmesinde Üniversitemizin tahsis etmiş olduğu 250 dönümlük arazi üzerine inşa edilen şehir hastanesinin kaba inşaatının tamamlandığının bilgisini verdim. Sadece Ordu’ya değil çevre illere de hizmet verecek şehir hastanemizin açılışının mart ayında açılmasının planlandığı müjdesini vermek isterim. 78 tıp doktoru arkadaşımızı kazandırdık, aynı zamanda hastanemize Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyathanesi ve Yoğun Bakım Ünitesi açtık. Çevre illere olan hasta sevkiyatını en aza indirmek için elimizde geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte hekim arkadaşlarımızın rahat bir şekilde hizmet verebilmesi ve sorunlarının çözümü noktasında Rektörlüğümüzün tüm imkanlarının onların hizmetinde olduğunu belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu kongreye katkı sunan herkese teşekkür ediyor, kongrenin planlandığı amaçlara ulaşmasını ve sağlık alanında gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalara ivme kazandırmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, “Her tıp kongresinde üzerine tartışılmış ve yeni kararlar alınmış, insan sağlığı için olumlu gelişmelerin ortaya çıkacağı kesindir. Bu yüzden tıp kongrelerinin son derece önemli olduğunu belirtmek isterim. Gerçekleştirilecek bu kongrenin insan sağlığı için çok önemli gelişmelere vesile olacağı düşüncesiyle kongrenin şehrimize, tıp dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

6-8 Temmuz tarihleri boyunca devam edecek kongrede tıp ve sağlık bilimleri alanlarında 41 ülkeden araştırmacıların katılımıyla bildiri sunumları gerçekleştirilecek.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 06-07-2023 15:53:17