12’nci Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Üniversitemizde Başladı

ISPEC 12’nci Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı.

Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile ulusal ve uluslararası alandan pek çok araştırmacı ve davetliler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özlem Önal Aşcı, “Tarım sektörü tüm dünyada başta gıda ihtiyacının karşılanmasının yanında ülkelerin milli gelirlerine ve istihdama katkı sağlaması, sanayiye sermaye aktarması, ihracata doğrudan ve dolaylı katkıda bulunması gibi birçok nedenden dolayı ekonomik ve sosyal açıdan çok büyük bir öneme sahiptir. 21 farklı ülkeden katılımcıların olduğu kongremize 40’tan fazla üniversite, enstitü ve özel sektörden katılımlar sağlanırken toplamda 300 bildiriye yer verilmiştir. Online ve yüz yüze olarak gerçekleştirilecek kongremizin tarım alanında yapılan bilimsel çalışmaların paylaşılması, bilim insanlarının fikir alışverişine olanak sağlanması, ülkemiz ve dünya tarımına yararlı olması dileklerimle kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fikret Balta, “12’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Bugün tarım alanının çok farklı kollarında güncel bilgiler tartışılacak ve yeni bilgiler literatüre eklenecek. Düzenlenen bu kongrenin verimli ve başarılı geçmesini diliyor, katkılarından dolayı Rektörümüze, ISPEC koordinatörümüze, kongre başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Teknolojik gelişmelerin, makineleşmenin ve sanayileşmenin önemi asla inkar edilemez. Bilimin, tekniğin ve fennin değerini dile getirmek bile son derece anlamlıdır. Dolayısıyla Ziraat Fakültemizin her biri alanlarında yetkin, tecrübeli ve donanımlı kıymetli akademisyenlerinin bilgisi bizler için çok önemli. Bizler bilim insanlarımızın kıymetini ne kadar bilirsek, onlara ne kadar değer verirsek, onların bilgilerinden ne kadar istifade edersek bu topluma bir o kadar olumlu yansımasının olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu bilgi ve tecrübelerin topluma aktarılması, toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması noktasında akademisyenlerimize büyük görevler düşmektedir. Bu kapsamsa Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi’nin çok anlamlı ve önemli olduğu düşüncesindeyim. 21 ülkeden 300 bildiri ile katılımın sağlandığı bu önemli organizasyonun tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanında gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalara önemli katkılar sağlayacağı düşüncesiyle, kongre koordinatörümüze, kongre başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

6-8 Temmuz tarihleri boyunca devam edecek olan ve 21 ülkeden katılımın sağlandığı kongrede tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanlarında 300 bildiri sunumu yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

ODÜ Basın 

 

Tarihi : 06-07-2023 15:51:52 / Düzenleme Tarihi :06-07-2023 16:53:30