Üniversitemizde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Kuruldu

Üniversitemiz bünyesinde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

18 Mayıs 2023 tarihli ve 32194 sayılı Resmi Gazete’te yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30’uncu maddesi gereğince Üniversitemizde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kurulmasına karar verildi. Verilen bu karar ile Üniversitemizin fakülte sayısı 14’e yükselmiş oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Akademik ve fiziki gelişimini her geçen dönem daha ileri seviyelere taşıyan Üniversitemiz, yalnızca bir eğitim ve öğretim merkezi olmasının ötesinde aynı zamanda bölgesine ve ulusal kalkınmaya katkı sunmaktadır. Dolayısıyla, Üniversitemizin eğitim standartlarını daha da ileri seviyelere taşıyacağına inandığım Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin tüm eğitim birimlerimizde olduğu gibi bölgemizin ve ülkemizin gelişimine de önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim. Geçtiğimiz günlerde Üniversitemizde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Perşembe Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklifimize YÖK tarafından onay verildi. Üniversitemize 3 yeni eğitim birimi kazandırmanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Bu yeni birimlerimize ilişkin gerekli olan yapılandırma çalışmalarını da en kısa sürede tamamlama gayreti içerisinde olacağız. Bu düşüncelerle Üniversitemiz Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin kurulmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve fakültemizin kurulması noktasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor; fakültemizin Üniversitemize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 18-05-2023 10:39:19