Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde Başarılı Kalp Operasyonu Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği tarafından başarılı bir operasyona imza atıldı. Hassas ve riskli bir operasyonla, işlevini yitirmiş olan kalp pili kablosu özel cihazlar kullanılarak çıkarıldı.

Göğüs kafesinin sol tarafına yedi yıl önce kalp pili takılan 62 yaşında erkek hasta, kalp pili kablosunun kırılması ve kalp pili bölgesinde oluşan şişlik nedeniyle Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine başvurdu. Kalp duvarına yapışık olan kırılmış kalp pili kablosu ve kalp pili bataryası özel pil kablosu çıkarma cihazı yardımıyla açık cerrahi işleme gerek kalmadan çıkarıldı.

Operasyon, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ ve Dr. Öğretim Üyesi Fatih Akkaya ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kudret Aytemir ve Prof. Dr. Hikmet Yorgun tarafından gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen kalp operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzman hekim ve sağlık personelleri ile şehrimizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini karşılamaya devam etmektedir. Böylesine hassas ve riskli bir operasyonun Üniversitemiz Hastanesi’nde öğretim üyelerimiz tarafından başarı ile gerçekleştirilmiş olması bizleri mutlu etmiştir. Bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ ve Dr. Öğretim Üyesi Fatih Akkaya ile Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerini ve tüm ekibi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

 

 

Tarihi : 01-02-2023 13:56:46 / Düzenleme Tarihi :01-02-2023 15:02:33