Rektör Akdoğan Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Simülasyon Eğitim Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof.  Dr. Ali Akdoğan Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’ne İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından hibe edilen simülatör eğitim merkezinde incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Akdoğan’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşcı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz ile beraberindeki ekip eşlik etti. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Uğurlu, dünya standartlarında donanım ve alt yapıya sahip olan ve mart ayında İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından Üniversitemize hibe edilen simülasyon merkezinde öğrencilerin yanı sıra denizcilik sektöründe çalışan gemiadamlarının teorik bilgilerini bizzat uygulama ve tecrübe etme imkanı elde ettiğini belirterek eğitim merkezinin içerisinde tam donanımlı köprüüstü simülatörü, ECDIS-RADAR simülatörü, sıvı yük elleçleme simülatörü ve GMDSS (haberleşme) simülatörü olmak üzere 4 adet farklı amaçlara hizmet eden simülatörlerin yer aldığını ve öğrencilerin profesyonel bir eğitim aldığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan “Simülasyon Merkezimizin fiziki yapısı Üniversitemiz tarafından, içerisindeki teknik donanımların sağlanması ise İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkanlığı tarafından yapıldı. Burası dünya standartlarında bir eğitim merkezi oldu. Öğrencilerimiz burada sanki geminin içerisindeymiş gibi gezinti yapabilecekler, geminin hareketlerini buradan kontrol ederek gemiyi sanal bir ortamda denizde yürütecekler. Gerçek gemiye bindiklerinde hiçbir yabancılık çekmeden bu alanda uzmanlaşmış olacaklar. Dolayısıyla mezun olan öğrencilerimiz gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında çok rahat iş bulma imkanı elde etmekteler. Simülasyon Merkezinin Üniversitemize kazandırılmasını sağlayan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ODÜ Basın

 

 

Tarihi : 15-04-2022 16:36:57 / Düzenleme Tarihi :15-04-2022 17:38:30