Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Ameliyathanesi ve Yoğun Bakım Ünitesinin Açılışı Yapıldı

SB-Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinin Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Ameliyathanesi ve Yoğun Bakım Ünitesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M.Hilmi Güler, Rektör Prof.Dr.Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Sağlık İl Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.
Ordu Valisi Tuncay Sonel açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında, “Devlet vatandaş iş birliği ile başta eğitim olmak üzere sağlıkta da güzel işler yapılıyor. Bu ameliyathanenin yapılmasında emeği geçen bütün Ordulu hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, yapımı hızla devam eden 900 yataklı Şehir Hastanemiz için verdiği destekten dolayı da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya yöre halkınız adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “Sayın Valimizin destekleri, Sayın Rektörümüzün gayretiyle bugün burada kardiyovasküler cerrahi merkezinin açılışını yaptık. Ordu’ya hayırlı olsun. En son teknolojiyi içeren bir ameliyathane. İnşallah bundan sonra Ordu’daki hastalarımızı hem Devlet Hastanemizde, hem de Eğitim Araştırma Hastanemizde açık kalp cerrahisini rahatlıkla yapıp, dışarıya hasta göndermemek gibi bir iddiamız var. İnşallah bu iddiamızda başarılı olacağız.” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Hem çok kıymetli hekimlerimiz var, operatörlerimiz var hem de modern, en son yeniliklerle donatılmış bir ameliyathane. Bu bakımdan artık il dışına gitmeye gerek yok. Bizim için son derece mutluluk verici bir hizmet. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan “Ordu Üniversitesi olarak bizler, hasta olan bir vatandaşımızın bütün tıbbi tedavilerinin Ordu’da yapılarak çevre illere olan bağımlılığın azalmasını arzu etmekteyiz. Açılışını yaptığımız Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Ameliyathanesi ve Yoğun Bakım Ünitesi ile de hemşerilerimiz bu sağlık hizmetini kendi illerinde almaya başlamış ve bugün itibari ile 31 ameliyat gerçekleştirilmiştir. Sağlık alanında hiçbir hastamızın mağduriyet yaşamaması öncelikli hedefimizdir. Bu kapsamda bizler de başta Ordu Valiliğimiz olmak üzere şehrimizin diğer paydaşları ile, birlik beraberlik dayanışma içerisinde ilimizin sorunlarını çözme noktasında iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Bizlere destek veren Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kaptanıderya Tayfur, 3. Basamak Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Ameliyathanesi ve Yoğun Bakım Ünitesi ile ilgili davetlilere detaylı bilgi vererek “Yeni açılan Kalp Damar Cerrahisi ünitemizde şu anda 5 tane yoğun bakım yatağımız, bir tane son sistem döşenmiş bir ameliyathanemiz mevcut. Her gün iki tane açık kalp ameliyatı yapılabilecek kapasitede. Bunun dışında her türlü damar ameliyatları da ameliyathanemizde yapılmakta. Buranın haricinde de 13 yataklı servisimiz mevcut. Yoğun bakımdan şifa ile çıkardığımız hastaları servisimizde takip edip ondan sonra taburcu ediyoruz. Bu ameliyathane Ordu’da, belki de bölgedeki en son sistemle, donanımlarla donanmış vaziyette, hiçbir eksiği olmayan bir ünite. Üniteyi şehrimize kazandıran, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. 3. Basamak Kalp Damar Cerrahisi Ameliyathanesi ve Yoğun Bakımını, sayın büyüklerimizin destekleri ile açmış bulunmaktayız. Yıllardır Ordu’ya hizmet veren bir hekim olarak çok mutluyuz. Bu saatten itibaren kalp ameliyatı için hastaların Ordu’dan herhangi bir şehre gitmesine gerek kalmayacak. Her türlü ameliyatı yapmaya teknik donanımımız, cihazlarımız ve ekibimizle hazırız. Bundan sonra hep beraber Ordu’ya hizmet vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Ameliyathanesi ile Yoğun Bakım Ünitesinin açılış kurdelesi kesildi.

Tarihi : 16-01-2022 17:29:59 / Düzenleme Tarihi :17-01-2022 13:42:19