Rektör Akdoğan, “Ordu Rehberlik ve Kariyer Günleri Programı” na Katıldı

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu’da eğitim gören 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve Üniversitemizin de tanıtım standının yer aldığı “Ordu Rehberlik ve Kariyer Günleri Programı” na katıldı.

Ordu Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemizin katkılarıyla düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın yanı sıra Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Baro Başkanı Sibel Torun, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak’ın yanı sıra diğer protokol üyeleri ile Ordu’da öğrenim gören 12’nci sınıf öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Hangi işi yaparsanız yapın, hangi meslek sahibi olursanız olun, severek yapın. Sevin, sevdiğiniz işten mutlu olun. Sizler pırıl pırıl gençlerimizsiniz. Buraya gelmeniz, burada olmanız, zaten bu konuya önem verdiğiniz gösteriyor. İnşallah herkes gönlünden geçen yeri kazanır ve kendisine, ailesine, vatanına, milletine hayırlı ve güzel işler yapacak hale gelir. Yolunuz bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise Ordu Rehberlik ve Kariyer Günleri Programına katılan öğrencilere seçecekleri mesleği sevmeleri konusunda tavsiyede bulunarak “Öncelikle kendinizi tanımanız lazım. Ne istediğinizi bilmeniz lazım. Ne istediğini bilmeyen bir yere ulaşamaz. Öncelikle kendinizi keşfedin. Şartlar değişiyor, dünya değişiyor, insanlar değişiyor, değerler değişiyor. Onun için önce kendinizi tanıyın.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Kariyer insanın kendisini gerçekleştirmesi, içerisindeki o potansiyelleri gün yüzüne çıkarması, adeta toprağın işlenmesi durumudur. Kariyer yaparken büyükleri de örnek almanın gerekli olduğuna inanıyorum. Sizler ailenizin, bu ülkenin, bu devletin bu milletin insanlığın geleceğinde çok büyük başarılar ortaya koyacak bireyler olarak gelişmekte, büyümekte ve yetişmektesiniz. Her birinizin içerisinde bir dünya var. Bu dünyayı açığa çıkarabilmek için her şeyden önce hedefe odaklanmak gerekir.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu “Kurumlarımızda planlanan ve gerçekleştirilen mesleğe yöneltme çalışmalarında öğrencilere mesleki karar verme yeteneği bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte de gerçekleştirmeyi planladığımız çalışmalarımız ve projelerimizle yanlarında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından programın açılış kurdelesini kesilerek programa katılım sağlayan üniversitelerin stantları gezildi.

ODÜ Basın

 
Tarihi : 11-11-2021 15:45:18 / Düzenleme Tarihi :11-11-2021 19:00:29