Rektör Akdoğan’ın “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı

Türk milletinin bağımsızlığının beyannamesi ve yeniden dirilişinin bir simgesi olan İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin en karanlık dönemlerinde vatansever şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan; Türk milletinin tarih boyunca yaşadıklarını, kahramanlıklarını, manevi değerlerini ve vatan sevgisini en anlamlı biçimde anlatan ölümsüz bir eserdir.

Milletimizin özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’ndan saçılan bağımsızlık tutkusu yolumuzu aydınlatmaya devam ederken maneviyatı ve edebiyatı bu denli bütünleştirebilen ve bu kadar güzel ifade edebilen bir şaire sahip olmanın gururunu yaşamaktayız.

Bugün bizlere düşen en büyük görev İstiklal Marşımızda anlatıldığı gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerini özümseyerek atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve minnetle yad ediyoruz.

ODÜ Basın

Tarihi : 11-03-2021 13:20:28 / Düzenleme Tarihi :14-03-2021 08:51:07