- Anasayfa
- Haberler
Rektör Akdoğan, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisindeki Sera Alanlarında İncelemelerde Bulundu
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “DOKAP Bölgesi Polikarbon Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde kurulmaya başlanan sera alanlarında incelemelerde bulundu.
Bölgede modern seracılığın yaygınlaştırılmasının hedeflendiği “DOKAP Bölgesi Polikarbon Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi” çerçevesinde Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisinde her biri 144 metrekare olan 10 adet polikarbon araştırma, demonstrasyon ve eğitim amaçlı seranın kurulum çalışmalarına devam ediliyor.
Kurulan bu seralarda temel olarak topraklı ve topraksız kültürde sebzecilik (marul, domates, hıyar, fasulye vb), çilek yetiştiriciliği, süs bitkileri (kesme çiçekçilik), fide seracılığı ya da üzümsü meyve yetiştiriciliği yapılacak olup tohum, fide ve fidanlar sertifikalı olarak temin edilebilecek. Yapılacak araştırma ve uygulamalarla Ziraat Fakültesinin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Tarla Bitkileri ile Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümleri tarafından bölge ve dünya tarımının sorunlarına çözümler sunulması hedefleniyor.
İncelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’a eşlik eden Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “Bu seralarımızdaki çalışmalar DOKAP destekli olarak yürütülmektedir. DOKAP destekli olarak yürütülen bu proje polikarbon seracılığın yaygınlaştırılması kapsamında yapılıyor. Bu seralar ilgili bölümlere tahsis edildiğinde o bölümler kendi amaçları doğrultusunda farklı araştırma ve uygulama yapabilecekler, ayrıca eğitim öğretim amaçlı kullanabilecekler.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversiteler yürüttüğü bilimsel araştırmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve topluma rehberlik eden bilgi üretim merkezleridir. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde de bölgemizin ürünleriyle ilgili verim artırmaya ve yöreye uygun meyve sebze türlerine yönelik, ayrıca üreticilerimize yol göstermek adına önemli çalışmalar yürütülmektedir. Burada araştırma, uygulama ve eğitim amaçlı kurulacak olan seralarımızda da örneğin bir sebzenin en ideal anlamda nasıl yetiştirildiği, hangi özelliklere sahip olduğu ve daha iyi nasıl yetiştirilebileceği ve bu bölgenin tarımına hangisinin daha uygun olduğu ilgili bölümlerimiz tarafından araştırılacaktır. Seracılığın bölgemizde yaygınlaştırılması ile sebze yetiştiriciliğinde, fındık ile ilgili çalışmalarda önemli ilerlemelerin kaydedilmesi, bölgemizde seracılık ile ilgili sanayinin gelişmesi bu bağlamda Üniversitemizde gerçekleştirilecek bilimsel yayınların daha da artması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.
ODÜ Basın
- Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Yapar Son Yolculuğuna Uğurlandı
- Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı
- Rektör Akdoğan’dan Samsun ve Sinop Üniversitelerine Ziyaret
- Rektör Akdoğan, ÜNİDOKAP Üst Kurul Toplantısına Katıldı
- Rektör Akdoğan, Yenilenen Veri Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu
- 2020 Yılının En İyi Makalesi Ödülünü Alan Öğretim Üyemize Rektör Akdoğan’dan Tebrik
- Rektör Akdoğan, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisindeki Sera Alanlarında İncelemelerde Bulundu
- Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan Altaş TV’de Yayınlanan “Ordu’yu Yönetenler” Programına Konuk Oldu