Rektör Akdoğan, TV 52'de Yayınlanan “Haber Kritik” Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan TV 52’de yayınlanan “Haber Kritik” programında Ordu Üniversitesinin akademik alandaki başarısı, üniversite hastanesi ve Corona virüsü için alınan önlemler gibi birçok konuda Meltem Naz Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Ordu Üniversitesinin tüm birimlerinin Corona virüsünden korunması için dezenfekte edilme ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda çalışmalara başlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitemiz, Yükseköğretim Kuruluna bağlı bir eğitim birimidir, dolayısıyla üniversitelerin tatil olması ve etkinliklerin iptali konusunda da Yükseköğretim Kurulunun alacağı kararları uygulamakla yükümlüyüz. Şu anda eğitim öğretim faaliyetlerimiz hiçbir endişeye mahal vermeden devam etmektedir. Ülkemizde de başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığımız ile devletimizin bütün kurum ve kuruluşları bu konuya hassasiyetle yaklaşarak gerekli tedbirleri almaktadır. Biz de Ordu Üniversitesi olarak personelimiz ve öğrencilerimizin virüsten korunmaları hususunda gerekli sağlık önlemlerini alarak bu yönde çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız.” dedi.

Akademik teşvik karnesindeki yerini bu yıl 12 basamak yükselten Ordu Üniversitesinin akademik gelişiminden söz eden Rektör Akdoğan, “Ordu Üniversitesi olarak 2019 yılında devlet üniversiteleri arasında 69’uncu sırada yer alan Üniversitemiz bu yıl 12 basamak yükselerek 57’nci sırada yerini almış, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 25’inci sıradan 20’nci sıraya yükselmiştir. Bu ilerleme Ordumuz ve kurumumuz adına son derece sevindirici bir gelişmedir. Bu vesile ile benden önce görev yapan Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler de göreve geldikten sonra Üniversitemizin ülkemizde ve dünyada marka bir eğitim kurumu olması için aşkla, şevkle ve inançla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bilimsel çalışmalarıyla Üniversitemizin gelişimine, ülkemizin kalkınmasına, gençlerimizin eğitim ve öğretimine katkı veren tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının aratarak devam etmesini diliyorum.” diye konuştu.

Üniversite hastanesi konusunda açıklamalarda bulunan Rektör Akdoğan, “Biz Ordu Üniversitesi olarak hasta olan bir vatandaşımızın bütün tıbbi tedavilerinin Ordu’da yapılması ve çevre illere olan bağımlılığın azalmasını arzu etmekteyiz. Ordu halkının sağlık sorunlarının çözülmesi ve hastane probleminin halledilmesi için daha modern, gelişmiş teknolojilerle donatılmış, hekim sayısının yeterli olduğu bir hastanenin yapılması gerekliliği herkesin ortak düşüncesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devletimizi ve Ordumuzu yöneten irade de bu ile bir hastane yapılmasın arzu etmektedir, ilgilerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuda biz de yönetim kurulu kararı ile Üniversitemiz arazisinden 208 dönümlük bir bölümün tahsis edilebileceğini Ordu İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile Sağlık Bakanlığımıza bildirdik. Bu bağlamda hastanenin nereye yapılacağı konusu devletimizin ileri gelenlerinin kararına bağlı bir konudur. Fakat yer talep edilmesi halinde Üniversitemiz arazisine hastane yapılabilir.” diye ifade etti.

Rektör Akdoğan, Ordu’ya kazandırılacak olan PET/CT kanser tarama cihazı için de Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ile gerekli görüşmelerin yapılarak Üniversitemizde 500 metrekarelik bir alanın da tahsis edilebileceğini belirtti. Akdoğan ayrıca, üniversite içerisinde bir kanser tarama cihazının olmasının il dışına olan bağımlılığı azaltacağını ifade ederek bu durumun insanların ihtiyaçlarını kendi ilinde karşılamaları noktasında büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirilen diş tedavi hizmetlerinden de söz eden Rektör Akdoğan, günde bin 500 hastanın tedavi edildiğini ifade ederek “Gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle toplum sağlığına fayda sunan Diş Hekimliği Fakültemiz, bölgemizin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Son teknolojik yöntemlerin klinik uygulamalarımıza aktarılması ve bilimsel araştırmalarımızın daha da artması ve tedavi edilen günlük hasta sayısının 2 binlerin üzerine çıkarılması noktasında için gerekli olan alt yapı konusunda desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tarihi : 12-03-2020 15:04:38 / Düzenleme Tarihi :12-03-2020 16:14:44