Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Tarafından “Bilgiden Bilince” Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından “Bilgiden Bilince” konulu konferans gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler,  kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bilgiyi hayatına uygulayan nesiller yetişmesi noktasında Üniversitemiz elinden gelen çabayı ortaya koyacaktır. Gençlerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı bir anlayış ile yetiştirmek için gayret göstereceğiz. Bizlere düşen görev objektif, bilimsel bilgi üreten nesiller yetiştirerek ilimizin ve ülkemizin kalkınması için bu bilgiyi uygulayacak bireyler yetiştirmektir. Gençlerimizin kendi alanlarında donanımlı, nitelikli bireyler haline getirilmesi, diğer yandan milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller olması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bizleri kırmayarak Üniversitemize teşrif ettiklerinden dolayı Kıymetli Hocam Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gerçekleştirmiş olduğu konferansta ilmin önemine değinerek, “Daha ilkokula başladığımda bilginin ne kadar önemli olduğunu anlamıştım. Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ diye ifade ettiği bilginin temeli o harflerle başlıyor. İlim, bizim medeniyetimizin en önemli ayaklarından biri, hatta birincisidir. Bizim medeniyetimizin en önemli unsuru bilgidir çünkü il inen ayet ‘ikra’  diye gelmiştir. Bu ilk ayetlerde okumaktan, kalemden, öğrenmekten bahseden bir kitabın mensuplarıyız. Elimizden kitabın ve kalemin düşmediği asırlarda biz, yeryüzünü aydınlatmışız. Bu da 8’inci asır ile 16’ncı asır arasıdır.” dedi.

Üniversite öğrencilerinin farklı fakültelerin derslerini seçmeli olarak alabilmeleri için seçmeli ders havuzu sisteminin olması gerektiğini ve bu sayede daha verimli bireyler yetişeceğini belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bir seçmeli ders havuzu olmalı. O seçmeli ders havuzuna her fakülteden dersler konulmalı. İlahiyat fakültesindeki bir öğrencimiz sosyolojiden, psikolojiden, edebiyattan, matematikten, mühendislikten olabilir. Tıp fakültesindeki bir kardeşimiz eğer tıp fakültesine gelinceye kadar olur ya Kur’an-ı Kerim’i öğrenememiş olabilir. Kur’an-ı Kerim dersini seçsin ve öğrensin. Bu bir fırsattır. Fıkıh dersini seçsin çünkü Müslüman doktorlarımızın İslam fıkhına ihtiyacı var. Hukuk fakültesindeki öğrencilerimiz İslam hukukunu seçsinler. İlahiyat okuyan öğrencilerimiz de hukuk fakültesinden bir dersi seçsinler. İleride akademik çalışma yaparlarsa, hukuk fakültesindeki o ilkelere bugünkü hukuk sistemine ilahiyat öğrencisinin ihtiyacı olacak. Çünkü bir toplumda yaşıyoruz ve bu toplumun gerçekleri var. O gerçekleri bilmemiz lazım. Üniversitelerde işte bu şekilde interdisipliner metot bu noktaya gelirse o zaman faydalı bir metot olmuş olur.” şeklinde konuştu.

Konferans sonrasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a çiçek ve tablo hediye etti. Ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Üniversitemiz Ergin Karlıbel Camii’nde incelemelerde bulundu.

ODÜ Basın

 

 

Tarihi : 10-01-2020 17:37:49 / Düzenleme Tarihi :10-01-2020 18:44:22