ODÜ’de “Gebelik ve Diyabet Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Üniversitesi ve Perinatoloji Uzmanları Derneği iş birliğinde düzenlenen “Gebelik ve Diyabet Çalıştayı”na katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın yanı sıra SB-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, Perinatoloji Uzmanları Derneği (PUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Yanık ve Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan perinatoloji uzmanları katıldı.

Gebelikte diyabetin konuşulduğu ve riskli gebelikler ile ilgili kılavuzlar oluşturmak amacıyla düzenlenen çalıştayda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Akdoğan, Ordu Üniversitesinin, Ordu’nun daha iyi seviyelere taşınması ve insanların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi adına öncülük ve rehberlik etmeye devam edeceğinin altını çizdi. Rektör Akdoğan, “Bir insan, bir toplum ve bir ülke için bilimsel çalışmalar olmadan, o ülkenin, o toplumun ve insanların gelişmeleri beklenemez. Zihinsel anlamda, bilgi anlamında bir arayış, çaba ve gayret olmadan bu gelişme, değişme ve yenilenme kendiliğinden olmaz. Bakıldığında Avrupa ve Amerika bilimsel gelişmelere, bilimsel etkinliklere büyük miktarlarda kaynak ayırıyor, kıymet veriyor ve bu konuda ellerinden geleni yapıyor bunun sonucu olarak da maddi anlamda daha ileri noktadalar. Avrupa ve Amerika dünyayı sömürüyor doğru, materyalist anlamda bunu da yapıyor ama bilimsel anlamda Avrupa ve Amerika'nın bir çaba ve gayret içerisinde olduğu da aşikar. Bu bağlamda Türkiye'nin gidişatı gayet iyi ve güzel. İnanıyorum ki Türkiye’de bilime, bilimsel çalışmalara ve bilimsel etkinliklere daha fazla değer ve imkan verildiğinde ülkemiz yükselişini hızlandıracaktır." şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 05-10-2019 20:11:48