ODÜ İlahiyat Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

2018-2019 eğitim döneminde ilk mezunlarını veren Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinin mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç,  Genel Sekreter Doç. Dr. M. Kenan Şahin, Ordu İlk Gençli ve Spor Müdürü Mustafa Genç, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Fakülte birincisi İmdat Akyol, “Bugün burada hepimiz büyük bir heyecanı paylaşmaktayız. Birer mezun olarak bizler daha hayatın başındayız. Yarın inşallah birer öğretmen olarak hayata atılacağız.  Bu diplomayı almamda üzerimde emeği geçen aileme ve hocalarıma teşekkür ederim. “dedi.

Eğitim Fakültesi Dekan V. ve Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Kılıç, “ Değerli öğrencilerimiz ülkemizin geleceği sizler sayesinde olacaktır.  Disiplinli, akademik ahlaka son derece saygılı, mesuliyet bilinci yüksek Üniversitemizin çatısı altında çok değerli hocalarımızın irşadı ile yetişen bu gençlerimiz sayesinde ülkemizin geleceği daima aydınlık olacaktır. Bizlerin ve sevgili öğrencilerimizin yol haritasında tüm insanlığın hayrı için durmadan çalışmanın, şefkatli ve merhametli olmanın ve çok yönlü okumanın yer alması gerekmektedir. Bu düşüncelerle sevgili öğrencilerimizi Üniversitemizden uğurlarken kendilerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyor ve anne babalarını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, “ Bugün Üniversitemizde ilklerden birini yaşıyoruz. Çünkü İlahiyat Fakültemiz ilk mezunlarını veriyor. Bu yüzden, bizler de en az öğrencilerimiz ve velilerimiz kadar sevinçli ve heyecanlıyız. Mezun olacak öğrencilerimize mesleki hayatlarıyla ilgili bazı hatırlatmalarda bulunmanın da hem bize hem de mezunlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum. Her şeyden önce en kıymetli varlık olan insana saygıyla yaklaşmak, güvenilir, çalışkan ve sabırlı olmak, iletişime açık olmak, estetik ve sanata önem vermek mesleğinizi icra ederken size yardımcı olacak yüksek insani vasıflar arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizi bilgi ve ilimle donatan değerli hocalarımıza, velilerimize teşekkür ediyor, mezun olan öğrencilerimize hayırlı uzun ömür, başarılı bir meslek hayatı, sağlıklı ve huzurlu bir aile hayatı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesinden derece ile mezun olan öğrencilere plaketleri verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte birincisi İmdat Akyol’a,  Rektör V. ve İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikri Balta fakülte ikincisi Elif Gümüş’e,Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç Latife Kahraman’a plaketlerini verdi. Mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam eden program “Türk Din Musikisi” konseri, skeç ve video gösterimleri ile son buldu.

ODÜ Basın

Tarihi : 20-06-2019 17:37:18 / Düzenleme Tarihi :20-06-2019 23:05:42