Rektör Yarılgaç’tan, Lizbon Türk Büyükelçiliği ve Portekiz’deki Türk Yatırımcılara Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Lizbon Türk Büyükelçiliği ve Portekiz’de faaliyet gösteren Türk yatırımcıları ziyaret etti.

Büyükelçilik ile Portekiz’de faaliyet gösteren Yıldırım Holding ve Global Ports’a gerçekleştirmiş olduğu ziyarette Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nihat Sezer Sabahat ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nihan Şenbursa eşlik etti.

Lizbon Türk Büyükelçiliğine yapılan ziyarette Üniversitemiz heyetini Maslahatgüzar Zeynep Kaleli ve Müsteşar Gülçin Erdem karşıladı. Rektör Yarılgaç’ın Ordu Üniversitesinin gelişimini anlattığı ziyarette Maslahatgüzar Zeynep Kaleli Portekiz’de yaşayan 600‘e yakın Türk vatandaşı olduğunu ve öğrencilerin Erasmus eğitimlerinden sonra çalışmak amacıyla ülkede kaldıklarını aynı zamanda Türk yatırımcıların da giderek Portekiz’e yatırım yapmaya başladığını ifade etti.

Yıldırım Holding tarafından 2016 yılında yatırım yapılan Liscont Konteyner Terminaline gerçekleştirilen ziyarette Terminal Genel Müdürü Carlos Santos ve Global Operasyon Müdürü Grant Noades terminali ve operasyonlarına yönelik tanıtıcı sunumda bulunarak elleçledikleri yük miktarı ve ithalat ihracat yükleri hakkında bilgiler verdiler.

Global Ports Lizbon Kruvaziyer Terminali’ne yapılan ziyarette ise Lizbon Kruvaziyer Limanı Genel Müdürü Ricardo Ferreira henüz yeni bir terminal olduklarını ve terminalin kruvaziyer yolcusunun konforuna göre inşa edildiğini ve günde neredeyse 7 bin yolcu ağırladıklarını ifade etti. Sonrasında Rektör Yarılgaç ve beraberindeki heyet kruvaziyer hat şirketlerinden TUI m/c Marella Dream, Carnival Costa Favolosa, Silver Cloud Silversea Cruises gemileri bağlı iken kruvaziyer terminalinde incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında her iki firma yetkilileri ile Üniversitemizin yabancı dil bilgisine sahip ve deneyimli öğrencilerine iş ve staj olanakları sağlanması hususunda nelerin yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Uluslararası alanda Ordu Üniversitesinin ortaklıklar gerçekleştirerek ve iş birlikleri kurarak akademik alt yapısını sağlamlaştırdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz gerçekleştirdiği ulusal iş birliklerinin yanında uluslararası alanda da birçok Üniversite ve kurum ile bilimsel zeminde ortaklıklar kurmaktadır.  Bu ortaklıkların çerçevesinde akademik personelimizin ve öğrencilerimizin kariyerlerini şekillendirmelerinde ihtiyaç duydukları bilimsel bilginin erişilebilirliği ve bu bilginin toplumsallaşması temel amacımızı oluşturmaktadır. Portekiz’de gerçekleştirdiğimiz ziyaretler kapsamında hem Türk Büyükelçiliği hem Yıldırım Holding ve Global Ports ile kurulan diyaloglar çerçevesinde Üniversitemiz öğrencilerinin iş ve staj imkânlarına yönelik değerlendirmelerde bulunarak kariyer planlaması noktasında kendilerini yönlendirebilecekleri iş sahalarını yerinde inceleme fırsatı edinmiş olduk. Bu vesileyle iş birliği konusunda istişarelerde bulunduğumuz Elçiliğimiz idarecileri başta olmak üzere şirket yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyor, görüşmelerimizin Üniversitemiz için güzel sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 10-05-2019 10:19:47 / Düzenleme Tarihi :10-05-2019 14:27:08