Uluslararası Fındık Projesi Paydaşları Üniversitemizde Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Üniversitemizin de ortağı olduğu “Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi Projesi”nin paydaşları Üniversitemizde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Ziraat Fakültesinde düzenlenen toplantıya Ordu Valisi Seddar Yavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, akademik ve idari personel katıldı.

Toplantı sonrası Ordu Ticaret Borsası koordinatörlüğünde Ordu Valiliği, Ordu Ziraat Odası; İspanya Gıda, Tarımsal Araştırma ve Teknoloji Enstitüsü (IRTA) ile İtalya Tuscia Üniversitesinin de yer aldığı projenin uygulama bahçesi gezildi. Ordu Valisi Seddar Yavuz, 2017 yılında Üniversitemizde 5 dekar alanda tesis edilen fındık bahçesi ile ilgili Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam’dan bilgi aldı.

Vali Yavuz, kalite ve verimi artırmak amacıyla çiftçilerin mesleki kapasitelerinin uluslararası boyutta yeni teknolojilerin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı ile geliştirilmesine odaklanıldığını belirterek proje kapsamında Türk fındık çeşitleri ile İtalya ve İspanya çeşitlerinin yer aldığını ifade etti. İtalya ve İspanya’dan gelen çeşitlerin introdüksiyonunun yapılacağını söyleyen Vali Yavuz sonrasında Türk fındık çeşitleri ile verim-kalite özellikleri karşılaştırılacağını sözlerine ekledi.

Vali Yavuz ayrıca Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Bahçesinde farklı meyve türlerinin yetiştirildiği araziyi de gezerek bilgi aldı.

ODÜ Basın

Tarihi : 08-04-2019 09:58:57 / Düzenleme Tarihi :08-04-2019 11:24:47