ODÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kutlama programı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Alparslan İnce, Ordu Barosu Başkanı Av. Sibel Torun, Üniversitemizin diğer yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Müzik dinletisi ve Ordu Üniversitesi tanıtım filmi gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi dönem 1 öğrencisi Naim Furkan Akkaş, “14 Mart, hekimlerin neden bu mesleği seçtiklerini hatırladığı özel bir günlerden biridir. Hekimlik mesleği, insana karşı maksimum düzeyde fayda sağlamaya odaklı bir meslektir. Unutulmamalıdır ki bir hekim sadece kendi milletini düşünmez. Hipokrat yemininde de belirtildiği gibi tüm insanlığı düşünerek hareket eder. Bizleri yetiştirip bugüne ulaşmamızı sağlayan tüm ebeveynlerimize sonsuz minnettarlığımı ifade ediyor, bizleri iyi birer hekim olarak yetiştirmek için emek veren tüm hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, “Sözlerime başlamadan önce Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Baş hocamızın sizlere en derin selam ve sevgilerini iletiyorum. 14 Mart sadece hekimlerin değil tüm sağlık ordusunun şölenidir. 14 Mart sefalete ve hepsinden önemli esarete karşı bir başkaldırı, tarihi bir mücadeledir. Kıymetli hekim adaylarımız, sizler insan hayatının nöbetçilerisiniz, sizler yaşamın devamısınız. Sizler varsanız hayat var, mutluluk var; sizler varsanız şifa var, sağlık var. Sizler varsanız Fakültemiz, Üniversitemiz var; sizler varsanız Ordu var, sizler varsanız Türkiye’miz var. Bugün beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz, beyaz önlüğün anlamı saflık, temizlik ve sorumluluktur. Üzerindeki lekeler çalışkanlıktır, gururdur. Beyaz önlüğün en kutsal anlamı ise hastaların duasıdır, yakınlarının minnettarlığıdır. Siz değerli anne ve babalar ne kadar gururlansanız azdır, artık hekim anne ve babasısınız, evlatlarınız Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi ailesine emanet. Genç meslektaşlarımız yolunuz ve bahtınız açık olsun, Tıp Bayramı’mız kutlu olsun.” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, “ ‘Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ buyuruyor Kur’an. O zaman bir insan yaşatan bütün insanlığı kurtarmış gibidir. Bütün kurumlar, bütün hizmet erbabı biz insana hizmet ediyoruz der ama tıp camiası bunu direkt ispatlayan bir kurumdur. İyi ki tıp alemi var, iyi ki tıp bilimini seçen öğrencilerimiz var. Ailelere sağlık ve mutluluklar diliyorum.” dedi. 

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Ali Coşkun, “Hekimlik sadece belli şeyleri düşünerek yapılacak bir meslek olmamıştır, hekimlik fedakârlık gerektiren bir meslektir. Genç hekimlerimize şunu söylemek istiyorum: Hekimlik yaparken birtakım zorluklar her zaman karşılarına çıkacaktır ama bu zorluklarda asla pes etmemelerini istiyorum. Tıbbiyeli Hikmet gibi, Refik Saydam gibi bu ülkenin taşına toprağına hizmet vermelerini istiyorum. Bu ülkeye, bu vatana borcumuz var. En çok ihtiyaç olunduğu zamanda vatanımızın, insanlarımızın ve hastalarımızın yanında olalım.” şeklinde konuştu.

Program Tıp Fakültesi birinci ve ikinci sınıflarında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine önlük giydirilmesi ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

ODÜ Basın


Tarihi : 14-03-2024 21:08:57 / Düzenleme Tarihi :27-03-2024 16:21:47