Üniversitemiz ile Otomotiv Firmaları Arasında Uygulamalı Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı ile Altınordu ilçesinde faaliyet gösteren 11 otomotiv firması arasında firmaların teknik servislerinin mevcut teknik donanım ve personellerinden de istifade ederek daha donanımlı otomotiv teknikerleri yetiştirmek amacıyla uygulamalı eğitim iş birliği protokolü imzalandı. 

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, TBMYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz ile otomotiv firmalarını temsilen Akten Otomotiv (Toyota), Altaş Otomotiv (Ford Bayii), Ateş Otomotiv (Opel, Honda, Hyundai, Peugeot Bayii), Bayram Otomotiv (Peugeot), Beken Otomotiv Autoking, Demirler Otomotiv, Fatih Otomotiv (Volkswagen Bayii), Gündüzoğlu Otomotiv (Kia Bayii), Köy Otomotiv (Renault ve Dacia Bayii), Neva Otomotiv (Skoda), Tunalar Fiat Otomotiv ile Reşha Otomotiv Bosch Car Servisi yetkilileri katıldı.

İmza töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda artık Türkiye ve dünya genelinde yeni bir vizyona geçildi. Sektöre ara eleman yetiştirdiğimiz Meslek Yüksekokullarımızda öğrencilerimize vermiş olduğumuz teorik bilgilerin uygulamaya aktarılmasını son derece önemsemekteyiz. Bu kapsamda imzaladığımız bu protokol ile öğrencilerimiz 3 dönem okulda teorik eğitim ve 1 dönem ise iş başında uygulamalı eğitim alacaklar. Dolayısıyla öğrencilerimiz buradan alabileceği bilgileri maksimum düzeyde alarak mezun olduğunda sahaya yabancı kalmayacak. Bununla birlikte otomotiv firmalarımızda da vermiş oldukları 8 haftalık staj sonunda bir güven oluşacak ve öğrencilerimizi bünyelerine katma imkanı da olabilecek. Bu açıdan Ordu Üniversitesi olarak bu tür iş birliği protokollerini önemsiyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde şehrimize çok daha iyi hizmetler sunacağımız inancıyla imzaladığımız bu protokolün Üniversitemiz ve katılımcı otomotiv firmalarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 06-02-2024 15:44:52 / Düzenleme Tarihi :06-02-2024 16:45:20