Üniversitemizde Öğretmenler Günü Kutlandı

Üniversitemizde “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü” programı gerçekleştirildi.

Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, Üniversitemizin diğer yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdür V. Avni Günay, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Topluluğu Korosu tarafından müzik dinletisinin gerçekleştirildiği programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür V. Avni Günay öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak “Öğretmen kendisi için yaşayan değil başkası için yaşayan, hayatını buna göre idame edendir. Bu düşüncedeki öğretmenlerimiz dünyayı değiştirecek insanları, gençleri, yeni nesli yetiştiren öğretmenlerdir. Üniversitemizin böyle bir program gerçekleştirmesinden dolayı teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Aydın, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal ve hizmet mesleğidir, bir öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Bizler Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak her türlü dogmatik düşünceden uzak, bilgiyi tüketen değil üreten, ülkemizi gelecek aydınlık günlere taşımada kendi milli ve manevi değerlerini özümsemiş ve evrensel değerlerle donanmış genç öğretmenler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Fakültemizden mezun olan öğretmenlerimizin de geleceğin aydınlık Türkiye’sini inşa etmede önemli roller üstleneceğine inancımız tamdır. Bu duygularla Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Eğitim, ülkelerin medeniyet çıtasını yükselten, toplumların gelişmişlik düzeyinin en belirgin göstergesi olan ve bilginin bir kültür haline dönüşmesinin önünü açan yegâne unsurdur. Ulusların geleceğini teminat altına alan en önemli yatırım hiç kuşkusuz eğitimdir; eğitim seferberliğinde ise ön plana çıkan ilk unsur ancak ve ancak öğretmenlerdir. Gelişimin ve değişimin öncüsü olan öğretmenlerimiz, ulusların kalkınmasında en etkin rolü üstlenerek, bilgi ve birikimleri ile gelecek nesillerin yolunu aydınlatmaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeleri noktasında büyük bir fedakârlık ve özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, yalnızca akademik bilgileri değil aynı zamanda etik ve ahlaki değerleri, sosyal sorumluluk bilincini ve kültürel değerleri de öğrencilerine aşılamaktadır. Ordu Üniversitesi olarak, öğretmenliğin ne denli kutsal bir meslek olduğu bilinciyle, Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde öğrenim gören öğretmen adaylarımızın her bakımdan donanımlı birer eğitimci olarak mezun olmaları için büyük gayret göstermekteyiz. Bizler eğer muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak yatırımımızı gençlere ve eğitime yapmak zorundayız. Bizim, gençlerimize ihtiyacımız var çünkü geleceğimizi onlara emanet edeceğiz. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; sevgi, saygı, hoşgörü ve özveri ile yeni nesillere ışık tutan tüm öğretim elemanlarımızın ve öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şenol Sezer tarafından “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında Öğretmen” temalı bir konuşma gerçekleştirildi. Programın devamında Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğretmen adaylarından oluşan koro topluluğu tarafından mini konser verildikten sonra voleybol karşılaşmalarında birinci olan takıma Rektör Prof. Dr. Orhan Baş tarafından plaket verildi. Ardından eğitim fakültesi öğrencileri tarafından tiyatro oyunu sahnelendi. ODÜ Basın

Tarihi : 24-11-2023 21:10:24