“Kadim Şehrin İzinde Kudüs'e Yolculuk" Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Geçerken Gençlik Kulübü tarafından “Kadim Şehrin İzinde Kudüs'e Yolculuk" konferansı gerçekleştirildi.

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan kulüp danışmanı Öğr. Gör. Gülbahar Avcı, “Geçerken Gençlik Kulübü olarak ilk programımızın temasının İslam aleminin incisi olarak nitelendirebileceğimiz Kudüs olması elbette kıymeti haizdir. Bununla birlikte son zamanlarda yaşananlar, Filistin’in içinde bulunduğu durum bir Müslüman olarak hepimizin onuruna dokunmakta ve bizleri derinden üzmektedir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Orhan Baş gerçekleştirdiği konuşmasında, “Bugün Filistin’de yaşanan insanlık dramı, katliam düzeyindeki yok ediliş en büyük hüznümüz, en büyük derdimiz. İnsanlık gözü önünde yaşanan bu dramın bazı Batılı ülkeler tarafından görmezden gelinmesi en büyük suç. Baktığımızda dünyanın beş çetesi dünyayı yönetmeye çalışıyor, sayın devlet büyüklerimizin de dediği gibi dünya beşten büyüktür. Daha önce Arakan’da, Saray Bosna’da olduğu gibi Gazze’de de şiddetli bir insanlık suçu işleniyor. Verilere göre 4 bin 300 çocuk, 2 bin 800 kadın ve toplamda 10 bin 500 şehit var, bunun yanı sıra 26 bin yaralı var ve bunların çoğu da artık fiziksel özelliklerini kaybedecek, çalışamayacak durumdalar gerçekten içler acısı bir olay. Bizler akademisyenler, vatandaşlar, Müslümanlar olarak reaksiyonumuzu en sert dilde vereceğiz. Her şeyin yaratıcısı en iyisini bilir, biz de istikametimiz doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu düşüncelerle bu kıymetli programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Aslınur Özcan Kocabey tarafından “Kadim Şehrin İzinde Kudüs'e Yolculuk" konulu konferans gerçekleştirildi.

ODÜ Basın

Tarihi : 10-11-2023 15:30:36